Antena 3 CNN Life Culinar Tiramisu delicios cu felii de cozonac. Așa poți salva dulcele tradițional rămas de la masa de Paște

Tiramisu delicios cu felii de cozonac. Așa poți salva dulcele tradițional rămas de la masa de Paște

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 12:00 09 Mai 2024 Modificat la 12:00 09 Mai 2024

Cozonacul este dulcele tradițional care nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare. 

Pentru Paște, gospodinele s-au întrecut să obțină cei mai mari și pufoși cozonaci, unele urmând rețete transmise din generație în generație.

Deși cozonacul este mâncat cu poftă în zilele de sărbătoare, întotdeauna se întâmplă să rămână destul de mult.

Potrivit tradiției, pasca, pâinea și cozonacul nu trebuie să fie niciodată aruncate, mai ales dacă au fost sfințite în biserică.

Gospodinele cu experiență știu că pot folosi cozonacul rămas de la Paște pentru a face alte deserturi delicioase, care se prepară rapid și ușor.

Astfel, feliile de cozonac pot înlocui cu succes pișcoturile folosite pentru tiramisu, gustul fiind cu totul deosebit. 

Tiramisu din cozonac, rețetă rapidă și ușoară

Ingrediente:

  • cozonac
  • 500 gr mascarpone
  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • șase linguri zahăr pudră
  • esență de vanilie/rom
  • cafea 
  • cacao

Se prepară cafeaua în care se vor înmuia feliile de cozonac, apoi se lasă la răcit. Între timp, se mixează frișca până devine densă (aceasta trebuie să aibă 35% grăsime și să fie rece, de la frigider).

Într-un alt bol, se mixează mascarpone cu zahărul pudră și esența dorită. Cu ajutorul unei spatule din silicon, peste compoziția de mascarpone se adaugă frișca, puțin câte puțin.

Se taie cozonacul în felii potrivite, apoi acestea se înmoaie în cafea și se pun în tavă, așa cum se procedează în cazul pișcoturilor.

Se pune crema de mascarpone, apoi se formează un nou strat din felii de cozonac înmuiate în cafea. La final, se întinde crema de mascarpone rămasă și se cerne cacao. Se lasă peste noapte la frigider și se servește a doua zi.

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole