Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Un TIR fără şofer a făcut o cursă de peste 120 de kilometri

Un TIR fără şofer a făcut o cursă de peste 120 de kilometri

Compania TuSimple din San Diego a testat cu succes primul TIR autonom care a efectuat o cursă complexă, pe o distanţă de peste o sută de kilometri.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Vehiculul de mare tonaj, fără şofer, a fost urmărit îndeaproape de reprezentanţii firmei şi de autorităţi. CEO-ul companiei crede că astfel de camioane ar putea fi soluţia pentru actuala criză de şoferi.

O firmă din San Diego spune că a găsit soluţia la problemele lanţului de aprovizionare. TuSimple a dezvoltat un TIR autonom, care a avut recent prima cursă de test, iar CEO-ul companiei spune că aceasta este tehnologia viitorului pentru autovehicule.

"Gândiţi-vă puţin, operezi un camion care are 36 de tone, care merge cu 100 de kilometri pe oră şi trece şi pe străzi normale şi pe autostrăzi.

Singurul mod prin care poţi să creezi noi capacităţi de transport, să rezolvi constrângerile lanţului de aprovizionare este să nu depinzi de şoferi. Astăzi am făcut un mare pas în direcţia asta", a declarat Chen Lu, CEO-ul TuSimple.

Cursa de 128 de kilometri, de la Tucson la Phoenix a fost efectuată în aproximativ o oră. TIR-ul a fost supravegheat pe tot traseul, atât de companie, cât şi de poliţişti, care au păstrat o distanţă de aproximativ opt sute de metri de vehicul.

Reprezentanţii companiei spun că această porţiune de şosea este ideală pentru prima cursă fără şofer.

I-10 este cel mai aglomerat coridor pentru TIR-uri de clasă 8. Cred că importanţa acestei curse nu este numai din punct de vedere tehnologic, ci şi ca rută comercială completă, am pornit de la un terminal, pe autrostradă şi înapoi într-un centru de distribuţie foarte aglomerat.

Compania TuSimple are 70 de camionete autonome, care au efectuat până acum milioane de kilometri.

Subiecte în articol: TIR TuSimple
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile