Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Tipurile de implant dentar: Cum faci alegerea corectă

Tipurile de implant dentar: Cum faci alegerea corectă

Trăim într-o societate în care imaginea contează mai mult decât ne-am fi imaginat în urmă cu 10 – 20 de ani, iar zâmbetul este unul dintre cele mai importante aspecte în acest sens.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În plus, o dantură frumoasă, dar mai ales sănătoasă poate contribui la starea ta generală de bine. Astfel, datorită dezvoltării domeniului stomatologic, azi îți poți înlocui unul sau mai mulți dinți lipsă, având la dispoziție diferite opțiuni, potrivite atât pentru cazurile ușoare, cât și pentru cele complexe. Cu alte cuvinte, există o rezolvare pentru orice problemă. În cele ce urmează, vei descoperi care sunt tipurile de implant dentar existente pe piață și cum faci alegerea corectă.

Ce sunt implanturile dentare?

Înainte de a clasifica implanturile dentare, este important să înțelegi care este rolul acestora. Astfel, implanturile dentare sunt dispozitive medicale, în formă de șurub, realizate din titan sau alte materiale biocompatibile cu organismul uman. Acestea se inserează în os pentru a înlocui rădăcina dintelui care lipsește. La clinica LLL Dental, de exemplu, poți beneficia de consultanță și servicii de specialitate, în așa fel încât să alegi tipul de implant care ți se potrivește.

Tipuri de implant dentar

Continuând ideea de mai sus, medicul îți va recomanda cea mai bună opțiune pentru nevoile tale. Iată care sunt tipurile de implant dentar despre care vei discuta cu stomatologul tău:

  • Implanturi dentare plasate în os– Cunoscut și sub denumirea de implant dentar intraosos, acesta este cel mai des utilizat tip de implant în domeniul stomatologiei. Așa cum îi spune și numele, se integrează direct în os, procesul de vindecare numindu-se osteointegrare. Mai concret, implantul se integrează în osul maxilar.
  • Implanturi dentare subperiostale– Există și pacienți care nu dispun de suficient os natural pentru a urma această procedură, dar nici nu își doresc să apeleze la reconstrucția osoasă. În astfel de cazuri, se pot folosi implanturile subperiostale. Acestea se integrează sub gingie, dar deasupra maxilarului. Este o procedura care si-a arătat limitele, mult inferioare celorlalte proceduri intraosoase!
  • Implanturi dentare zigomatice– Acestea sunt implanturi care se inserează în osul maxilar superior, vârful acestora prinzându-se direct în osul zigomatic. Implanturile zigomatice sunt mai lungi, iar inserarea acestora este o procedură mult mai complexă.
  • Dinți ficși în 24 de ore– Cel mai probabil ai auzit și de tehnica dinților ficși în 24 de ore. Astfel, există posibilitatea să te bucuri de un zâmbet frumos și sănătos într-o singură zi, în aceeași zi în care se efectuează și extracțiile. Pe de altă parte, există anumite criterii pe care trebuie să le îndeplinești, din punct de vedere medical, pentru a beneficia de acest tip de implant.
  • Mini implanturi dentare – Există și termenul de mini implanturi dentare și, după cum le spune și numele, acestea sunt mult mai mici decât implanturile obișnuite. Acestea se inserează, în general, pentru a oferi sprijin suplimentar aparatelor ortodontice.

Implanturi dentare în funcție de producător

Odată ajuns în cabinetul medicului stomatolog, cel mai probabil, o să discutați și despre tipurile de implanturi dentare în funcție de producător. Printre cei mai cunoscuți se numără:

  • Implant dentar Keystone;
  • Implant dentar Megagen;
  • Implant dentar Straumann;
  • Implant dentar Bredent.

Cum faci alegerea corectă?

În ceea ce privește alegerea corectă, îți reamintim că tipul de implant potrivit nevoilor tale se va alege doar la recomandarea medicului stomatolog. În urma consultului de specialitate și verificării radiografiei si tomografiei, acesta va identifica problema ta și îți va oferi cele mai bune soluții pentru a-ți recăpăta zâmbetul perfect.

Așadar, există mai multe tipuri de implanturi dentare, ceea ce înseamnă ce este imposibil să nu găsești o variantă adaptată nevoilor tale. Pe de altă parte, trebuie să știi că odată ce ți-ai reconstruit întreaga dantură, va trebui să acorzi o atenție deosebită noilor dinți. Igiena este un factor important în menținerea calității lucrării. Consultă-te cu medicul stomatolog și îndrăznește să zâmbești din nou!

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben