Antena 3 CNN Adevăruri ascunse Tipuri de trădări care pot distruge o relaţie. Lidia Fecioru: "Nu vă discutaţi fericirea cu nimeni!"

Tipuri de trădări care pot distruge o relaţie. Lidia Fecioru: "Nu vă discutaţi fericirea cu nimeni!"

Georgiana Adam
3 minute de citit Publicat la 19:00 11 Mai 2024 Modificat la 19:00 11 Mai 2024

"Adevărul este că într-o relaţie trebuie să se implice amândoi, pentru că aşa se construieşte o relaţie fericită. Dar dacă ştii că munceşte foarte mult, atunci îl absolvi de spălatul vaselor sau mersul la piaţă.

Cea mai discutată chestie în relaţiile fericire este infidelitatea. Cea mai mare trădare este infidelitatea. Şi cel mai des întâlnită. Peste celelalte trecem, pentru că până la urmă învaţă unde să îşi pună ciorapii, învaţă unde să îşi pună cămaşa, dar trădarea emoţională este gravă.

O prietenie poate fi foarte bună, pentru că în primul rând partenerii trebuie să fie prieteni. Chiar dacă nu se bazează pe sexualitate, relaţiile de prietenie, relaţiile nevinovate, întotdeauna pot duce la infidelităţi. Dacă ea îşi face la locul de muncă un prieten cu care stă toată ziua, asta e o trădare emoţională pentru partener. Pentru că, de foarte multe ori, în discuţiile celor două persoane apare cel de acasă. El povesteşte despre nevastă, ea povesteşte despre soţ. Şi atunci, vine cu capul vraişte şi cere celuilalt partener exact ce aude la cealaltă persoană. Aici intră în discuţie şi fetele care ies între ele ca fetele în oraş. Câteodată, după o astfel de întâlnire, se duc acasă şi se ceartă cu soţii lor.

Nimeni nu trebuie să discute cu niciun prieten sau prietenă forma lui de fericire. Nimic despre fericirea de acasă nu se discută. Discutaţi despre vreme, despre maşini, dar nu vă discutaţi fericirea.

Astfel de prietenii duc la tot felul de fantezii. Şi de aceea e bine să ştim că aceste prietenii ar trebui să fie tăiate. Ori este, ori nu este. La locul de muncă se întâmplă cel mai des idilele. Unde stai cel mai mult? La serviciu. Toate idilele sunt la locul de muncă, nu le căutaţi în altă parte.

Există şi semne că prietenia nu este doar o relaţie nevinovată. Primul semn este că prietenia a fost ţinută în secret. Orice întrebări îţi pune partenerul despre această prietenie, răspunsul este: nu îţi face griji, nu e niciun pericol. Al treilea semn este: partenerul de cuplu te-a rugat să pui capăt acestei relaţii de prieteni, iar tu i-ai spus că nu vei face aşa ceva. Ştii că ai încălcat, într-un fel sau altul, limitele relaţiei voastre. Acel prieten a devenit subiectul unor fantezii sau a unor comentarii în momentele de cumpănă ale relaţiei voastre şi nu numai, chiar şi în momentele intime. Dacă ai bifat măcar una dintre afirmaţiile de mai sus, este posibil ca prietenia ta cu persoana respectivă să fie mult prea intimă.

A doua trădare se referă la iubirea condiţionată. Partenerii nu îşi mai oferă sprijin reciproc atunci când unul dintre ei nu se mai implică în totalitate. Este neplăcut şi chiar dureros ca partenerul să nu îţi fie tot timpul alături. În astfel de situaţii, cel care se simte trădat va da vina pe celălalt şi va crea întotdeauna un factor declanşator al certurilor. Se supără şi nu mai vorbeşte.

Când cuplurile ignoră sau amână discuţiile despre anumite probleme, angajamentul îşi pierde din importanţă.

Izolarea emoţională poate varia de la lucrurile importante ca participarea la o întâlnire de afaceri în locul unui eveniment în familie. Retragerea emoţională înseamnă răcirea relaţiei în sine. Oamenii fac acest lucru, şi când simţim acest lucruri, e bine să apelăm la un consultant, la o terapie de cuplu. Poate că undeva se rup relaţiile şi se rup fără cuvinte nespuse, neînţelese. Există cupluri care stau necăsătoriţi, locuiesc împreună, dar unul dintre ei vrea cu desăvârşire căsătorie şi celălalt se simte constrâns de situaţie şi cel mai uşor lucru pe care îl poate face este să renunţe la partener. Oamenilor nu le place să fie constrânşi şi încep să se apere şi să îşi delimiteze spaţiul.

Oamenii trebuie să realizeze că pot apela la ajutorul unui psiholog, unui terapeut, încă de la început. Când ai sesizat problema. Nu stai şi apoi mergi la terapie când eşti în pragul divorţului", a explicat Lidia Fecioru.

Citește mai multe din Adevăruri ascunse
» Citește mai multe din Adevăruri ascunse
TOP articole