Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Tipuri de ceasuri pentru femei. Cum alegi modelul potrivit

Tipuri de ceasuri pentru femei. Cum alegi modelul potrivit

Ceasul a devenit accesoriul de nelipsit din colecția de bijuterii a oricărei femei, pentru că este modern și practic în același timp.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

În funcție de stilul vestimentar, fiecare își alege modelul potrivit ținând cont atât de design, cât și de utilitate. Există ceasuri potrivite pentru ținute office, care emană eleganță și rafinament, și sunt și modele destinate celor care se îmbracă mai mult sport și își aleg accesoriile ca atare. 

Cum identifici modelul potrivit de ceas de damă și care sunt criteriile de care să ții cont? Mai jos găsești câteva dintre cele mai populare tipuri:

Ceasuri cu brățară metalică

E important ca cel pe care îl porți să fie de calitate superioară, iar ceasurile de dama de la Bijuteria-Gia sunt potrivite pentru orice stil și buzunar. Dacă obișnuiești să îmbraci ținute office, ideal pentru tine este ceasul care are drept accesoriu o brățară metalică. Cele mai populare sunt brățările de ceas din oțel inoxidabil, însă la fel de bine poți opta pentru una confecționată din materiale prețioase, precum aur sau argint. 

În cazul unui ceas cu brățară din oțel inoxidabil, vei găsi mai multe variante de culori, argintiu, auriu sau bronz. Un astfel de accesoriu merge asortat și la o ținută de cocktail, precum o rochie midi, sau la una smart-casual, cu jeanși, pantofi sport și o cămașă albă oversized. Dimensiunea o vei stabili în funcție de preferințe, însă în general cele cu cadranul mai mic sunt mai potrivite pentru femeile rafinate.

Ceasuri cu curea din piele sau silicon

Un ceas cu curea din piele este universal și se pretează a fi asortat la orice tip de ținută, mai puțin sport. În cazul în care porți haine comode și lejere, un ceas cu curea din silicon colorat este potrivit pentru tine. De asemenea, acestea sunt mult mai rezistente la șocuri, astfel că dacă practici sport în aer liber sau în sală îl poți folosi fără temerea că s-ar putea sparge la primul gest de neatenție. 

Ceasuri analogice 

Ceasurile de mână clasice sunt cele care funcționează după un mecanism bază pe limbi ce indică ora, minutele și opțional secundele. Ceasul analog afișează ora pe cadranul care ca conține fie cifre romane, fie cifre arabe. Unele modele au pe cadran și alte funcții vizibile tot cu ajutorul unor limbi de ceas, precum zilele săptămânii sau data din calendar. În ceea ce privește modul de funcționare, ele pot fi mecanice sau cu baterii care se schimbă periodic. Dacă porți un costum din două piese și mergi la birou, poartă un astfel de ceas! Poți accesoriza cu ajutorul lui și o ținută smart sau una de seară. 

Smartwatch-urile

Cele mai noi tipuri de ceasuri sunt cele inteligente, denumite și smartwatch. Acestea sunt configurate cu ajutorul unui telefon mobil și au un ecran digital cu numeroase funcții. Pe lângă setarea orei, smartwatch-urile sunt folosite și pentru a iniția apeluri telefonice sau răspunde la ele, pentru a verifica e-mailul sau pentru a reda muzica în căști. De asemenea, acest tip de ceas este frecvent utilizat în activitățile sportive pentru că măsoară diverse coordonate, precum distanța parcursă în timpul unei alergări, numărul de calorii pierdute, timpul petrecut pentru antrenament sau numărul de pași făcuți pe parcursul unei zile. În funcție de model, un smartwatch măsoară pulsul și nivelul de oxigen din sânge, însă doar cu caracter orientativ. Pentru stilul sport este un must-have. 

Ceasul de damă reprezintă un accesoriu care are capacitatea de a completa o ținută, indiferent de stilul vestimentar adoptat. Îl alegi în funcție de nevoi și preferințe. Pentru un plus de rafinament, optează pentru un ceas bijuterie, decorat cu pietre prețioase. Pentru cei care fac frecvent activități fizice, smartwatch-ul este mai practic. Orice ai alege, optează pentru un ceas de calitate! 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă