Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Tips&tricks pentru o vacanță în 2 când aveți copii

Tips&tricks pentru o vacanță în 2 când aveți copii

Deși viața de familie este una extrem de frumoasă, cu multe provocări și momente bune, uneori este mare nevoie de o vacanță în doi.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Multe persoane uită să se mai bucure de timp petrecut cu partenerul, deoarece consideră că pe primul plan sunt copiii. Și este foarte adevărat: în momentul în care apar copiii în viața noastră, ei trec automat pe locul 1.

Dar acest lucru nu exclude timpul petrecut în doi. Întreținerea relației și a sentimentelor de iubire nu va aduce decât rezultate frumoase în plan familial. Asta pentru că doi părinți care vor știi să cultive, în continuare, relația dintre ei vor oferi un exemplu și o lecție de viață copiilor: cei din jur pot fi foarte importanți, dar la fel de important ești și tu.

Și trebuie să ai grijă și de tine. Iar un copil care crește cu un astfel de exemplu va știi să-și croiască un drum sănătos în viața lui.

Așadar, iată că a venit momentul să planifici o vacanță în doi. Dar cum poți să faci asta având copii?

Anunță din timp călătoria

Imaginează-ți că ești la o petrecere, te simți foarte bine și plănuiești să rămâi toată noaptea. Deodată, cineva vine și te trage foarte tare de mână spunându-ți „Plecăm acum”. Ești confuz, nu-i așa? La fel va fi și copilul dacă îl anunți prea din scurt că urmează să pleci în vacanță cu tatăl lui. Copiii au nevoie de un timp de pregătire, trebuie să discuți cu ei despre plecare cu cel puțin câteva săptămâni înainte. Discuții care trebuie reluate constant. Astfel ei vor înțelege mai ușor ceea ce urmează să se întâmple. În ziua plecării nu vor fi luați pe nepregătite și așa vor reacționa mai bine.

Mai mult, în acest timp de pregătire asigură-te că vei găsi pe cineva care se va putea ocupa de copii. Bunicii, de obicei, sunt cei vizați în această situație. Însă dacă aceștia nu pot, nu-ți face griji. Helperz.ro îți pune la dispoziție multe opțiuni. Aici poți căuta bone din orașul tău foarte simplu și rapid. Ia legătura cu aceasta prin intermediul platformei și stabilește câteva întâlniri încă dinainte de vacanță pentru a le da timp copiilor să se obișnuiască cu noua prezență din casă. Accesând platforma cu siguranță vei găsi persoana potrivită.

Explică-le beneficiile, pentru ei, de a pleca într-o vacanță cu soțul tău

Poți transmite mesaje referitoare la locul de muncă – este foarte greu, foarte obositor și aveți nevoie de o pauză în care să vă relaxați, ca apoi să aveți suficient de multă energie să vă bucurați împreună de joacă după orele de muncă. Totodată, le poți spune că este o ocazie foarte bună pentru ei să învețe să fie independenți (mai ales dacă îi auzi cerând acest lucru). Sau le poți influența dorința de a sta mai mult cu bunicii explicându-le cât sunt de importanți în viața unui copil. Mai mult, nefiind voi acasă vor avea toată casa la dispoziție să se joace cu toate jucăriile preferate, să umfle o mulțime de baloane – pe care le poți achiziționa în avans de pe casacubaloane.ro în diferite mărimi, culori sau forme – și să facă diferite forme din ele, lucru care, cu siguranță, îi va încânta. Baloanele sunt o bucurie pentru orice vârstă. Fiind atât de moi și colorate transmit multă energie și voie bună oricui interacționează cu ele. Cu atât mai mult unui copil.

Implică-i și pe copii în momentul împachetării bagajului

În primul rând, acest lucru le va transmite mesajul următor: chiar și atunci când mami și tati pleacă în vacanță singuri, eu contez la fel de mult. Vor simți că fac parte din poveste și vor avea certitudinea că vă veți întoarce la ei întotdeauna. Iar acesta este un mesaj puternic pentru copii. Permite-le să împacheteze cu voi hainele din dulap, să le așeze în bagaj, să ajute la întocmirea listei cu cele necesare în vacanță, să aleagă produsele de machiaj pe care să le iei cu tine (chiar dacă pe lângă acestea vei completa bagajul și cu altele) și așa mai departe.

Pentru această ultimă sugestie poți apela și la alianamit.ro pentru consultanță în ale machiajului. Experiența ei te va ajuta să alegi și să folosești întotdeauna cele mai bune produse. Iar acest informații atât de utile le poți transmite și tu mai departe fetelor tale. Chiar și în momentul bagajului îi poți explica de ce ai vrea să iei un anumit produs în locul altuia. Oricum ar fi, ideea de a implica copiii în această activitate poate fi privită și ca timp de calitate petrecut împreună.

Acestea sunt doar 3 dintre cele mai utile tips&tricks atunci când vrei să pleci în vacanță doar cu soțul tău. Sunt cele care funcționează în orice situații, însă cu siguranță vei găsi și propriile metode de a le explica copiilor că urmează o vacanță fără ei. Ceea ce este important, indiferent de strategia folosita, este ca ai tăi copii să înțeleagă 3 lucruri: de ce trebuie să plecați doar voi doi, ce se va întâmpla acasă cu ei și când vă veți întoarce.

Odată clarificate aceste lucruri, ei vor fi liniștiți și voi vă veți putea bucura de vacanță mult așteptată.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet