Antena 3 CNN Actualitate Locale Tinerii care au ucis un bărbat în fața parcului Crângași din București au fost filmați în timp ce-și loveau victima cu parul

Tinerii care au ucis un bărbat în fața parcului Crângași din București au fost filmați în timp ce-și loveau victima cu parul

Cei doi tineri care au omorât un bărbat în plină stradă, în zona Parcului Crângași din București, au fost filmați în timp ce comiteau atrocitatea.

de Ana Ciuvică    |   

În imaginile surprinse dintr-o mașină se vede cum cei doi îl lovesc în mod repetat cu bâtele pe bărbatul de 46 de ani, după ce acesta cade la pământ.

Ulterior, agresorii părăsesc în fugă locul faptei. Unul dintre ei se întoarce pentru scurt timp, se apleacă și dă impresia că ridică ceva de pe jos.

Potrivit primele informații din anchetă, bărbatul de 46 de ani a fost lovit de zeci de ori.

"Drama petrecută ieri a pornit de la cearta unor fete, în parcul Crângași. Protagonistele acestei altercații și-au chemat ajutoare, între care și cei doi tineri, de 16 și 20 de ani.

O altă fată l-a sunat în ajutor pe concubinul mamei ei, un bărbat de 46 de ani.

În cele din urmă, conflictul între fete s-a aplanat. În schimb, s-au luat la ceartă cei chemați în ajutor. După agresiunile verbale inițiale, cei doi tineri au smuls doi pari de susținere care propteau copacii din parc și s-au apucat să-l lovească pe bărbatul de 46 de ani.

Acesta a încercat să scape cu fuga, a reușit să iasă din parc, a ajuns pe stradă, unde s-ar fi împiedicat, fiind ajuns de urmăritorii săi.

Acolo, cei doi l-au lovit în mod repetat, cu bestialitate, pe omul căzut la pământ, după care au fugit. Ei s-au predat ulterior iar la circa de poliție au ajuns și unele dintre rudele lor.

Foarte vocală, una dintre femei, care a spus că este mătușa băiatului minor, a susținut că nepotul său n-a făcut altceva decât să se apere, el fiind cel agresat. Cei doi și-ar fi recunoscut parțial faptele în fața anchetatorilor", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Ana Ciuvică.

Ce spun autoritățile judiciare despre omorul de lângă Parcul Crângași

"La data de 15.05.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală împotriva a doi inculpați (cu vârste de 16 și 20 de ani), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de omor și tulburare a ordinii și liniștii publice.

În baza mijloacelor de probă administrate, procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt: La data de 14.05.2024, în jurul orei 20:26, în timp ce se aflau în apropierea unui parc din Sectorul 6 București, în urma unui conflict spontan, cei doi inculpați i-au aplicat victimei, un bărbat de 46 de ani, numeroase lovituri cu obiecte contondente – araci din lemn pe care i-au luat de apropiere - în special în zona capului, provocându-i leziuni incompatibile cu viața.

Primele concluzii ale procurorilor: bărbatul de 46 de ani a fost omorât cu parul în intersecție

Agresiunile au început pe trotuarul din apropierea parcului, iar protagoniștii s-au deplasat până în mijlocul unei intersecții, acela fiind locul în care au fost aplicate loviturile care au produs decesul victimei. La agresiuni a asistat un număr mare de persoane – pietoni și conducători auto, cărora le-au fost provocate sentimente de teamă, revoltă și indignare, fiind astfel tulburată ordinea și liniștea publică.

Trupul victimei a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală 'Mina Minovici', în vederea efectuării autopsiei. Față de cei doi inculpați a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București, cu propunere de arestare preventivă a inculpaților pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri, care au beneficiat de sprijinul Serviciului Criminalistic și al lucrătorilor Secției 20 Poliție, cei din urmă fiind primii sosiți la fața locului, asigurând locul faptei.

​Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea măsurilor preventive reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile