Antena 3 CNN Actualitate Locale Tineri grav răniţi, abandonați la locul accidentului de prietenul lor, un şofer de 19 ani din Sibiu

Tineri grav răniţi, abandonați la locul accidentului de prietenul lor, un şofer de 19 ani din Sibiu

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 18:20 07 Feb 2024 Modificat la 18:20 07 Feb 2024

Accidentul s-a produs, marţi seara, pe strada Salcâmilor din municipiul Sibiu. Tânărul de 19 ani se afla în maşină cu doi prieteni, o tânără în vârstă de 18 ani, din județul Vâlcea, și un tânăr în vârstă de 21 de ani, din județul Sibiu.

La un moment dat, individul, care nu avea permis de conducere şi se afla la volanul unei maşini cu număr de înmatriculare furat, a pierdut controlul volanului și a intrat într-un copac.

Prietenii săi, pasageri în maşină, au fost grav răniţi. Şi în loc să sune pentru ajutor, tânărul de 19 ani a ales să-i abandoneze fugind de la locul accidentului.

Potrivit Poliţiei din Sibiu, şoferul a fost identificat în scurt timp în zona străzii Hermann Oberth, din municipiu. Acesta nu s-a drogat, nici nu a băut, dar verificările au scos la iveală că nu are permis de conducere, iar autoturismul condus este neînmatriculat.

De asemenea, tânărul ar fi furat plăcuțele cu număr de înmatriculare de pe un alt autoturism parcat pe strada Gării din Sibiu și le-ar fi montat ulterior pe mașina condusă.

În acest context, tânărul de 19 ani a fost reţinut şi va fi cercetat penal pentru conducere fără permis, conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului producerii accidentului fără încuviințarea polițiștilor și furt.

Cum poate fi recuperat permisul suspendat pentru viteză în 2024. Situațiile în care șoferii trebuie să dea examen

Șoferii care s-au ales cu permisul suspendat după ce au depășit limita de viteză au posibilitatea de a-și redobândi dreptul de conducere mai repede, însă doar în anumite situații.

Depășirea limitei de viteză se numără printre principalele motive pentru care mii de șoferi rămân, în fiecare an, fără permisul de conducere.

Fie că încalcă legea din grabă sau din teribilism, aceștia se aleg, în final, cu suspendarea permisului auto, la care se adaugă și o amendă. Este adevărat că Poliția poate aplica și doar o amendă contravențională, însă numai în cazul în care viteza nu a fost depășită cu mult.

Astfel, șoferii trebuie să cunoască foarte bine sancțiunile aplicate în funcție de viteza cu care au depășit limita. De la începutul anului 2024, Codul Rutier a suferit actualizări, impunând sancțiuni mai severe pentru șoferii care încalcă limitele de viteză.

Respectarea strictă a acestor limite este esențială, iar gradul sancțiunilor variază în funcție de cât de mult depășește șoferul limita de viteză:

  • 10 – 20 km/h: 2-3 puncte de amendă
  • 21 – 30 km/h: 4-5 puncte de amendă
  • 31 – 40 km/h: 6-8 puncte de amendă
  • 41 – 50 km/h: 9-20 puncte de amendă
  • Peste 50 km/h: 9 – 20 de puncte de amendă + suspendarea permisului pentru 90 de zile
  • Peste 70 km/h: 9 – 20 de puncte de amendă + suspendarea permisului pentru 120 de zile

De exemplu, un șofer care va circula cu peste 100 km/h într-o zonă unde limita este de 50 km/h, se va alege cu permisul suspendat pentru o perioadă de trei luni, dar și puncte de amendă. Punctul de amendă este stabilit, începând cu 1 ianuarie 2024, la 165 de lei.

Citește mai multe din Locale
» Citește mai multe din Locale
TOP articole