Antena 3 CNN Life Timp liber în destinații necunoscute: 4 lucruri pe care să le admiri în detaliu 

Timp liber în destinații necunoscute: 4 lucruri pe care să le admiri în detaliu 

Dacă ai la dispoziție un weekend în care nu știi exact ce să faci, dar vrei neapărat să pleci din localitate, avem o super idee pentru tine.

de Georgiana Adam    |   

Îți propunem o călătorie relaxantă într-un oraș diferit de cel în care locuiești. Este genul de experiență de travel care nu impune foarte multe condiții, dar din care se spune că ai foarte multe lucruri de învățat.

În general, călătoriile sunt experiențele pe care ar trebui să punem cel mai mare accent, așa că iată ce să admiri când ajungi într-o zonă urbană necunoscută.

Clădirile obișnuite

Poate să pară neobișnuit să te uiți la clădirile care nu sunt de interes cultural, dar uneori chiar de aici ar trebui să înceapă o călătorie reală, care să includă descoperirea unor lucruri inedite. Dacă de exemplu ești în București, admiră cu răbdare casele rămase printre blocuri sau imaginează-te trăind poate într-o zonă de apartamente 2 camere Berceni.

Gândește-te la posibilitățile diferite, pe care le-ai putea avea într-un loc nou. Genul acesta de observație poate fi extrem de importantă, mai ales dacă te gândești ca pe viitor să te muți într-un astfel de oraș, definitiv sau pentru o perioadă mai lungă de timp. Tocmai de aceea este importantă realitatea orașului, cu ale ei puncte tari și slabe, în așa fel încât să știi că vei putea trece peste neajunsuri, de dragul avantajelor.

Monumentele

Desigur că nu putem scăpa din vedere tot ce înseamnă cultură și atracții turistice într-un oraș. De la statui, la clădiri impunătoare cu arhitectură demnă de studiat, cel mai probabil vei avea nevoie de zile întregi pentru a le lua pe toate în evidență. Orientează-te în funcție de afinitățile tale, ca să nu ratezi ceva din ce te interesează. Abia dacă îți mai rămâne timp, vizitează și celelalte obiective de interes.

Felul în care o comunitate se raportează la cultură și la elementele de artă prezente, spune foarte mult despre felul în care a evoluat, dar și despre nivelul de educație. De asemenea, nivelul de trai este diferit: într-o zonă unde cultura nu este prezentă, e destul de clar că oamenii au preocupări mai degrabă legate de acoperirea nevoilor de bază.

Nu este greșită nici această abordare, trebuie doar să descoperi dacă ți se potrivește și ce poți identifica drept valoare tradițională în astfel de locuri, probabil de zonă rurală. S-ar putea ca unele zone să te surprindă plăcut

Diferențele sociale

Aceste diferențieri sunt clare și în cadrul unei singure comunități restrânse. Tocmai de aceea, într-un oraș mare este cu atât mai vizibilă diferența. Ce ar trebui studiat dacă ai zile libere cu nevoie de liniște, este de fapt raportarea la aceste diferențe.

Comportamentul oamenilor unii cu alții, gesturile subtile sau lipsa de reacție în alte cazuri, este un bun catalizator pentru a ști cum s-ar putea caracteriza o comunitate.

Desigur că în mediul rural relațiile interumane sunt mai solide și vei realiza că oamenii din același sat se cunosc unii pe alții aproape în totalitate. Într-un oraș mare, probabil și din cauza preocupărilor diferite, unii nu ajung nici să își cunoască vecinii de pe aceeași scară de bloc. Având în vedere aceste aspecte, a ne raporta pozitiv la acceptarea diferențelor dintre oameni vine ca o completare a unei valori umane ridicate.

Ritmul vieții

Chiar dacă ești doar într-o scurtă vizită, îți poți da seama de modul în care trăiesc oamenii din ritmul activităților desfășurate în fiecare zi. De fapt, ar trebui să iei în considerare atât ziua cât și noaptea. Chipurile oamenilor au de regulă posibilitatea de a-ți oferi nenumărate răspunsuri în legătură cu tipul lor de trai, bucuriile și nemulțumirile lor și cât de bine s-au adaptat la ritmul din acea comunitate.

Cu siguranță îți va face bine un mediu poate diferit de cel obișnuit și, chiar câteva zile pot avea un efect uimitor asupra ta, pentru că s-ar putea să te regăsești mai bine într-un alt ritm de viață. În această idee, s-ar putea ca schimbarea să pornească exact dintr-o astfel de scurtă incursiune într-o zonă diferită de a ta.

Așadar, când ai o fereastră de timp și alegi să pleci într-un alt oraș, gândește-te cât de mult ai putea acumula doar privind cu mai multă atenție la tot ce se găsește în jur. Fără îndoială că din călătorii învățăm mult mai mult decât ar putea înlocui poveștile sau filmulețele de pe rețelele de socializare. Tocmai de aceea este indicat ca astfel de experiențe să facă parte din rutina ta și chiar să se concretizeze, măcar o dată la câteva luni.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion