Antena 3 CNN International News El este Timofii, prizonierul ucrainean executat de ruși după ce a strigat "Slava Ukraini" | "Răzbunarea este inevitabilă", avertizează camarazii săi

El este Timofii, prizonierul ucrainean executat de ruși după ce a strigat "Slava Ukraini" | "Răzbunarea este inevitabilă", avertizează camarazii săi

Identitatea prizonierului de război neînarmat, executat după ce a strigat "Glorie Ucrainei", a fost dezvăluită de militarii ucraineni.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Brigada 30 Mecanizată a armatei ucrainene a transmis că soldatul ucis este Timofii Mihailovici Șadura.

"Conform informațiilor preliminare, este vorba destre Timofii Mikolaiovici Șadura, membru al Brigăzii 30 mecanizate.

În prezent, trupul neînsuflețit se află pe teritoriul ocupat temporar. Confirmarea finală a identității sale va fi făcută după returnarea cadavrului și după ce vor avea loc examinările relevante", se arată în informațiile comunicate de brigada militară pe pagina de Facebook.

Важлива інформація! Вчора в соціальних мережах та засобах масової інформації було оприлюднено відеозапис розстрілу...

Publicată de 30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького pe Marţi, 7 martie 2023

Citește și: A fost cândva... Bahmut | Primele imagini cu oraşul distrus în totalitate de ruşi

Potrivit sursei citate de presa internațională, comandantul Brigăzii 30 mecanizate și camarazii lui Șadura au transmis condoleanțe familiei acestuia.

Mesajul se încheie cu următorul avertisment: "Răzbunarea este inevitabilă! Slavă Ucrainei! Glorie eroilor!"

Timofii Mikolaiovici Șadura ar fi dispărut în data de 3 februarie 2023, în timpul luptelor pentru orașul Bahmut.

Îi vom găsi pe criminali!" | Zelenski promite dreptate pentru prizonierul executat de ruși după ce a spus "Slava Ukraini"

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că autoritățile din țara sa îi vor găsi pe cei responsabili pentru uciderea prizonierului de război neînarmat care a strigat "Slava Ukraini" înainte de a fi împușcat de mai multe ori.

Un clip distribuit pe rețelele sociale de pe un cont Telegram îl arată pe bărbatul în uniformă militară ucraineană, neînarmat, care fumează o ultimă țigară și apoi spune "Slava Ukraini" (Glorie Ucrainei).

În secunda următoare, el se prăbușește secerat de gloanțele trase de persoane care nu apar în cadru.

"Astăzi (luni, n.r.), a fost publicat un videoclip care arată cum ocupanții au ucis cu brutalitate un luptător care le-a spus, curajos, în față: 'Glorie Ucrainei!'. Vreau să răspundem cu toții, uniți, la cuvintele sale: 'Glorie eroului! Glorie eroilor! Glorie Ucrainei! Îi vom găsi pe criminali", a spus președintele ucrainean în discursul său nocturn.

Comisarul  parlamentar ucrainean pentru Drepturile Omului, Dmitro Lubineț, a precizat că a distribuit clipul partenerilor internaționali ai Kievului, ca "dovadă a unei alte crime de război rusești".

CNN precizează că a luat legătura cu Ministerul ucrainean al Apărării pentru a obține mai multe detalii și a că a contactat și Ministerul rus al Apărării, dar nu a primit un răspuns.

Rusia a negat în mod constant acuzațiile potrivit cărora soldații săi au comis crime de război în timpul așa-numitei "operațiuni militare speciale" în Ucraina, în ciuda dovezilor copleșitoare care demonstrează contrariul.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben