Antena 3 CNN Actualitate Timișoara va avea din nou căldură și apă caldă. Ministrul Energiei: "E o soluţie provizorie. Trebuie să rezolve primăria"

Timișoara va avea din nou căldură și apă caldă. Ministrul Energiei: "E o soluţie provizorie. Trebuie să rezolve primăria"

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 14:56 27 Oct 2021 Modificat la 14:56 27 Oct 2021

Managerii unităților sanitare au scos din dulapuri plăpumi, pături şi dau căldura cu porţia cu ajutorul aparatelor de aer condiționat. 

"Pentru Timișoara, s-a găsit un furnizor care pentru o săptămână, împreună cu primarul au căzut de acord să livreze gaze. Este o soluție provizorie. Aseară am discutat cu primarul, cu prefectul și cu furnizorul.

Primarul să știe că dacă nu găsește o sursă de finanțare, tuturor furnizorilor le va fi teamă că rămân cu gazul livrat și neplătit. Trebuie să caute soluții pentru a debloca și stabiliza situația din Timișoara pentru această iarnă.

Problema de la Timișoara e strict a administrației locale, cum și-au gestionat problema așa o au.

Noi am intervenit ca să îi ajutăm să câștige timp", a declarat ministrul Virgil Popescu.

Timișoara va avea din nou căldură și apă caldă, pentru cel puțin două  săptămâni, a anunţat şi președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

"De mâine, pentru cel puțin două săptămâni, timișorenii racordați la Colterm vor avea din nou căldură. Este un răgaz câștigat cu ajutorul lui Virgil Popescu, ministrul Energiei și al unui furnizor de gaze naturale care a înțeles câtă nevoie de ajutor au timișorenii. 

Mă bucur pentru această soluție de avarie, e rezultatul multor negocieri la care am participat, explicând de fiecare dată că populația nu trebuie să sufere pentru greșelile Primăriei. 

Mai sunt și alte soluții pe masă, în discuție, dar mă aștept și la participarea administrației locale a municipiului", a scris Nica pe Facebook.

Este o situaţie total neplăcută în Timişoara, unde mii de bolnavi stau în frig în cele şase spitale din oraş, după ce furnizorul a oprit robinetul de gaz, iar negocierile cu un nou furnizor au eșuat. 

Totul, după ce datoria de peste 300 de milioane de lei nu a fost plătită şi livrarea agentului termic a fost tăiată. 

Managerii unităților sanitare au scos din dulapuri plăpumi, pături şi dau căldura cu porţia cu ajutorul aparatelor de aer condiționat. Alarmant este că în felul acesta reţeaua electrică este suprasolicitată şi oricând poate izbucni un incendiu, spun specialiştii.
 

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole