Antena 3 CNN Life Testul simplu care te ajută să alegi un avocado perfect. Ce trebuie să faci înainte de a-l cumpăra

Testul simplu care te ajută să alegi un avocado perfect. Ce trebuie să faci înainte de a-l cumpăra

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 14:00 07 Apr 2024 Modificat la 14:00 07 Apr 2024

Avocado este un fruct sățios, care poate fi consumat ca atare sau folosit pentru prepararea unor mâncăruri delicioase.

Cu toate acestea, de multe ori, alegerea unui avocado din supermarket se dovedește a fi un mare eșec, pentru că fie este necopt, fie este stricat.

Totuși, există numeroase trucuri care ne pot ajuta să alegem un fruct perfect, numai bun de mâncat.

Totodată, este bine de știut că un avocado necopt nu trebuie să fie niciodată aruncat aruncat.

Învelește fructul de avocado într-un ziar și lasă-l la temperatura camerei. Peste trei zile, te vei putea bucura de un avocado copt și foarte gustos.

Cum alegi cel mai bun avocado?

Culoarea, textura și mirosul sunt principalele indicii care ne pot ajuta să alegem un avocado copt.

Un avocado copt va avea o textură moale, lucru care poate fi testat prin presarea ușoară cu degetele.

De asemenea, dacă observăm că fructul are o coajă care are o culoare neuniformă sau prezintă pete negre, acesta nu este bun de mâncat.

Verde deschis indică faptul că avocado nu este copt, în timp ce verde închis arată că fructul este bun de mâncat.

Cu toate acestea, culoarea fructului poate fi înșelădoare, deoarece diferă în funcție de soi.

Trucul care te ajută să îți dai seama dacă avocado este bine copt

Pe lângă textură, culoare și miros, există un truc eficient pentru a vedea dacă un avocado ales din supermarket este copt sau nu.

Dintre toate metodele enumerate, acest truc este cel mai bun pentru a alege un avocado perfect.

Trebuie doar să apăsăm ușor cu degetul partea rămasă din codiță. Dacă aceasta se duce în interior, atunci avocado este copt. 

Pe de altă parte, atunci când codița nu poate fi apăsată, avocado este necopt și nu poate fi mâncat imediat.

Totodată, dacă sesizăm că textura fructului este foarte moale în momentul în care îl presăm cu degetele, acesta este stricat și nu ar trebui să fie cumpărat.

De asemenea, dacă partea rămasă din codiță poate fi îndepărtată ușor cu mâna, atunci avocado este copt. Când codița opune o ușoară rezistență, fructul este necopt. 

În plus, dacă observăm că locul din care am rupt codița este verde, fructul nu este copt. O culoare ușor maronie arată că avocado este copt, în timp ce negrul/ movul închis indică faptul că fructul nu este bun de mâncat.

Citește mai multe din Life
» Citește mai multe din Life
TOP articole