Antena 3 CNN High Tech Tesla anunță că va implementa sistemul de asistenţă pentru şofer „Full Self Driving” în Europa la începutul anului 2025

Tesla anunță că va implementa sistemul de asistenţă pentru şofer „Full Self Driving” în Europa la începutul anului 2025

de Roxana Mihăiescu    |   

Tesla va lansa produsul său de asistenţă pentru şofer „Full Self Driving” în Europa şi China la începutul anului viitor. Musk își propune să facă din Tesla o companie mai centrată pe inteligenţă artificială şi vrea să promoveze mai mult tehnologia de auto-conducere.

Compania Tesla, deținută de Elon Musk, a anunțat joi, prin intermediul unei postări pe platforma X, că va lansa serviciul său de conducere autonomă, Full Self-Driving (FSD), în Europa și China în primul trimestru al anului 2025, „în aşteptarea aprobării de reglementare”, potrivit CNBC.

După acest anunț, acțiunile Tesla au crescut cu 6%. Lansarea internațională a FSD marchează un pas important pentru companie în extinderea capacităților sale de conducere autonomă la nivel global.

Deși Tesla nu a obținut încă toate aprobările necesare pentru a introduce FSD pe piețele din Europa și China, Elon Musk a declarat în iulie că speră că acestea vor fi primite până la sfârșitul anului 2024.

Tehnologia Full Self-Driving este un element esențial în strategia lui Musk de a transforma Tesla într-o companie orientată mai mult spre inteligența artificială și de a promova tehnologia de auto-conducere.

Cu toate acestea, în ciuda denumirii sale, FSD nu permite vehiculelor să fie complet autonome. Șoferii trebuie să rămână la volan, să monitorizeze traficul și să fie pregătiți să preia controlul în orice moment.

FSD reprezintă o îmbunătățire a sistemului Autopilot, deja disponibil în Europa și China, oferind funcții mai avansate de asistență pentru conducere.

În China, Tesla oferă și o variantă premium denumită Enhanced Autopilot.

Încă din 2016, Elon Musk a promis investitorilor că Tesla va dezvolta tehnologia necesară pentru a transforma vehiculele existente în mașini complet autonome.

Până în prezent, însă, compania nu a reușit să atingă acest obiectiv, în timp ce concurenți precum Waymo din SUA și Pony.ai din China operează deja servicii comerciale de robotaxi.

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile