Antena 3 CNN High Tech Elon Musk spune că Tesla va începe să folosească roboți umanoizi în fabricile sale, de anul viitor

Elon Musk spune că Tesla va începe să folosească roboți umanoizi în fabricile sale, de anul viitor

de Roxana Mihăiescu    |   

Elon Musk, directorul executiv al Tesla, a anunțat că producătorul de mașini electrice va începe producția și utilizarea roboților umanoizi în fabricile sale, începând de anul viitor.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Elon Musk a declarat că acești roboți vor fi inițial folosiți de Tesla, cu intenția de a-i pune în vânzare începând cu 2026, notează BBC.

Musk a menționat anterior că robotul, denumit Optimus, ar trebui să fie gata pentru utilizare în fabricile Tesla până la sfârșitul acestui an. Și alte companii, cum ar fi Honda și Boston Dynamics, și-au dezvoltat proprii roboți umanoizi.

„Tesla va avea roboți umanoizi cu adevărat utili în producție scăzută pentru uz intern anul viitor și, sperăm, producție mare pentru alte companii în 2026”, a scris Elon Musk pe platforma sa de socializare X.

Declarația a fost făcută cu doar o zi înainte ca Tesla să își publice ultimele rezultate financiare.

Acțiunile Tesla au încheiat sesiunea de tranzacționare de luni pe Wall Street cu o creștere de peste 5%.

Anterior, miliardarul a declarat că Tesla vizează producția în masă a roboților și să coste mai puțin de 20.000 de dolari fiecare.

Compania a declarat că își propune să construiască un „robot umanoid autonom” pentru a efectua „sarcini nesigure, repetitive sau plictisitoare”.

De asemenea, la începutul acestui an, Musk a declarat că robotaxi urmează să fie dezvăluit pe 8 august, în contextul în care a promis că va fi gata până la sfârșitul anului 2020.

Săptămâna trecută, însă, a confirmat că evenimentul va fi amânat și nu a menționat o nouă dată, spunând doar că a solicitat o modificare în partea frontală a vehiculului.

„Timpul suplimentar ne permite să prezentăm și alte câteva lucruri”, a scris el. Aceasta declarație a venit după ce Bloomberg News a raportat că evenimentul va fi amânat până în octombrie.

Activitatea lui Musk se concentrează tot mai mult pe tehnologii precum inteligența artificială, conducerea autonomă și roboți, într-un context în care cererea pentru vehicule electrice a scăzut.

Subiecte în articol: Elon Musk tesla roboți umanoizi
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile