Antena 3 CNN Actualitate Teroristul Omar Al Farooq de la Craiova, interceptat de agenți sub acoperire

Teroristul Omar Al Farooq de la Craiova, interceptat de agenți sub acoperire

Luigi Constantin Boicea șoca opinia publică la sfârșitul anului 2015 atunci când era reținut pentru propagandă jihadistă. Ulterior s-a aflat că tânărul, la acea vreme licean, dorea să comită și atentate.

Textele pe care le publica pe rețelele de socializare întreg orice închipuire, scrie Cancan.

SRI sesiza DIICOT pe 3 martie 2015 cu privire la tânăr. Ulterior au fost cooptate 3 persoane ca agenți sub acoperire pentru a fi investigate faptele.

În luna august 2015 era cooptat și un al treilea agent sub acoperire, cu nume de origine arabă. Într-o discuție cu unul dintre agenții colaboratori, Boicea îi spunea acestuia că în curând România va intra în război cu Rusia și astfel se va crea o oportunitate pentru ca ISIS să pătrundă și în România.

Fan al celebrului Jihadi John, călăul islamist de origine britanică ce a fost ucis în noiembrie 2015, tânărul craiovean se îmbrăca precum acesta și se autointitula „John Jihadistul” sau „Profetul”.

Liceanul Boicea făcea un apel șocant la atentate: „În data 18.03.2015, user-ul de facebook ”ZAID HAMID” a diseminat imaginea unei persoane incendiate (conform comentariului inserat de utilizator ar fi vorba de un musulman ucis de creștinii din Pakistan pentru că purta barbă). Postarea, care a provocat o dezbatere intensă pe Facebook, a atras atenția inculpatului Boicea Luigi Constantin, alias ”O___ Al Romaani”, care a postat următorul comentariu: «Tăiați-le limbile. Tăiați-le urechile. Tăiați-le nasurile. Scoateți-le ochii cu un cuțit. Împușcați-i în părțile neletale ale corpului (să-i faceți să sufere). Înjunghiați-i cu un cuțit. Executați-i cu un AK 47. Decapitați-i. Ardeți-i de vii. Distrugeți-le casele. Distrugeți-le viețile. Distrugeți-le familiile. Luați-le femeile ca sclave. Trebuie să vă aduceți aminte că Allah pune teroarea în inimile lor»„.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile