Antena 3 CNN Life Știinţă Terapia genetică anti-obezitate transformă grăsimile rele în grăsimi bune. Noi speranţe pentru tratarea obezităţii la copii

Terapia genetică anti-obezitate transformă grăsimile rele în grăsimi bune. Noi speranţe pentru tratarea obezităţii la copii

N.B.
1 minut de citit Publicat la 15:38 16 Oct 2024 Modificat la 15:38 16 Oct 2024

Transformă grăsimile rele în unele mai bune pentru sănătate, precum și atenuează disfuncția metabolică, îmbătrânirea prematură a celulelor și degenerarea articulaţiilor asociată cu greutatea excesivă: aceasta este terapia genetică dezvoltată de grupul de cercetare condus de Universitatea Americană Washington, care folosește un virus inactiv pentru a transporta copii suplimentare ale genei fat-1 în celule, care îndeplinește tocmai aceste sarcini.


Terapia, descrisă în jurnalul Academiei Naționale de Științe a Statelor Unite, PNAS, a fost testată cu rezultate bune la șoareci, deschizând terapii împotriva obezității, care se adresează în special copiilor.

"Am observat că obezitatea cauzează genunchi "vechi" la pacienții tineri", comentează Farshid Guilak, care a coordonat studiul. "Dieta modernă, în special în Statele Unite, tinde să fie bogată în grăsimi Omega-6 și săracă în Omega-3, ceea ce poate duce la un dezechilibru, mai ales la copii. Terapia genetică pe care am dezvoltat-o ​​– spune Guilak – se convertește automat. transformă Omega-6 în Omega-3 în organism, transformând eficient grăsimile rele în grăsimi bune."

După cum relatează Ansa, Relația dintre Omega-6 și Omega-3, două familii de grăsimi nesaturate, este importantă deoarece, în timp ce Omega-3 are întotdeauna o funcție antiinflamatoare, unii Omega-6 favorizează în schimb inflamația. Prin urmare, echilibrul corect între cele două tipuri de grăsimi este necesar pentru a preveni bolile cardiovasculare, hipertensiunea, diabetul și artrita. 

Cercetătorii au descoperit, de fapt, că o singură administrare a terapiei la șoarecii obezi este capabilă să reducă semnificativ efectele unei diete dezechilibrate, atenuând și îmbătrânirea prematură.

Citește mai multe din Știinţă
» Citește mai multe din Știinţă
TOP articole