Antena 3 CNN Emisiuni Numai de bine Terapia cu ventuze ameliorează durerile de spate şi reduce stresul

Terapia cu ventuze ameliorează durerile de spate şi reduce stresul

Redacția Antena 3 CNN
2 minute de citit Publicat la 15:02 22 Feb 2023 Modificat la 15:02 22 Feb 2023

"Masajul cu ventuze de sticlă este folosit de sute de ani pentru tratarea afecțiunilor musculare, pulmonare, al răcelilor, virozelor, diferitelor afecțiuni ale pielii sau pentru relaxare. Acest masaj a fost descoperit încă din antichitate, în medicina tradițională chineză, și folosit atât pentru a susține sistemul imunitar și a spori vindecarea, cât și pentru a regla ciclul.", a spus Ana Ciocănel, reprezentant SPA.

Poziționate corect, ventuzele ajută la îmbunătățirea circulației sangvine din zona dureroasă, la reducerea inflamației și la relaxarea mușchilor, astfel încât durerile supărătoare dispar.

Ventuzele de sticlă sunt de mai multe dimensiuni. Acestea se aleg de către terapeutele noastre în funcție de tipul de masaj pe care îl realizează, de nivelul de intensitate pe care tu ți-l dorești și de afecțiunea pe care încercăm să o tratăm împreună.

Ventuzele formează la nivelul pielii un vid sau un semivid. Astfel, căldura emanată în interior are efecte benefice asupra organismului nostru. Prin aplicarea ventuzelor pe zona tratată se creează un efect de vacuum, care îmbunătățește circulația sângelui, stimulează drenajul limfatic și facilitează eliminarea toxinelor. Studiile au demonstrat că masajul cu ventuze de sticlă poate afecta corpul cu până la 10 cm adâncime. Acest lucru face din această practică una extrem de benefică pentru tratarea afecțiunilor gastrointestinale, pulmonare sau limfatice.

În plus, prin plimbarea ventuzei pe corp, după ce a fost fixată, grupele de mușchi sunt masate, ceea ce ajută la tratarea bolilor musculare. "În saloanele de masaj tradițional asiatic acest tip de terapie este folosită în special pentru tratarea durerilor musculare, articulare, a rigidității în zona spatelui, umerilor sau a senzației de greutate. Recomandat înclusiv sportivelor de performanță sau celor aflați în recuperare, acest tip de masaj poate îmbunătăți performanțele fizice, poate elimina durerile musculare și poate ajuta mobilitatea.", a mai spus Ana Ciocănel.

După terapia cu ventuze, specialiștii recomandă un masaj de bază sau de hidratare pentru a reducere posibilitatea apariției de vânătăi. "Sistemul limfatic are două funcții în corpul nostru. Prima este legată strâns de sistemul imunitar și performanța acestuia, iar cea de-a doua se referă la reglarea nivelului de lichide în corp. Spre deosebire de nivelul cardiovascular, sistemul limfatic nu are o pompă la bază, astfel că acesta este nevoie să fie stimulat constant din exterior și prin activitate fizică. Masajul cu ventuze de sticlă stimulează sistemul limfatic, facilitează drenarea și îmbunătățește circulația limfei în organism.", a mai spus Ana Ciocănel, reprezentant SPA

Masajul cu ventuze este interzis în cazul gravidelor, persoanelor cu boli dermatologice sau cu fragilitate vasculară, tulburare de coagulare, celor care suferă de hemoragii, hipertensiune, afecțiuni ale pielii sau boli psihice.

Pentru tratarea diferitelor afecțiuni se recomandă ca acest tip de masaj să fie repetat o dată pe săptămână. Însă, pentru menținere și pentru stimularea unui sistem imunitar sănătos și a unui sistem limfatic optim, recomandăm ca acesta să fie realizat o dată pe lună. La finalul terapiei, te vei simți odihnită, relaxată și în confort în propriul tău corp. Îți recomandăm ca după o astfel de ședință de masaj, să dormi și să îți odihnești corpul și mintea.

Etichete: Numai de bine
Citește mai multe din Numai de bine
» Citește mai multe din Numai de bine
TOP articole