Antena 3 CNN Meteo Temperaturile scad brusc în toată țara, anunță meteorologii. La munte va fi lapoviță

Temperaturile scad brusc în toată țara, anunță meteorologii. La munte va fi lapoviță

de Laura Dinu    |   

Este iarnă în toată regula în mai multe țări din Europa, unde în zonele înalte a nins și s-a depus strat consistent de zăpadă. Iar meteorologii anunță că în zilele următoare, la altitudini de peste 1500-2.000 m, vor fi ninsori abundente, dar și cantități istorice de precipitații. Nici țara noastră nu scapă de fenomenele meteo extreme. ANM a emis cod portocaliu și galben de furtuni și de ploi

Elena Mateescu, directorul ANM, a explicat în exclusivitate la Antena 3 CNN la ce trebuie să ne așteptăm în perioada următoare din punct de vedere al vremii.  Potrivit acesteia, este foarte probabil ca ciclonul islandez, care a făcut ravagii în Europa, să aducă lapoviță și în țara noastră. 

”Și în zona țării noastre, la acest moment, există o probabilitate foarte ridicată să avem precipitații mixte, eventual pe crestele montane înalte, la altitudini foarte mari.

În aria județelor avertizate de cod portocaliu, cele nouă județe din partea de est a țării, cantitățile se vor situa la valori între 40-60l/m² izolat peste 70-80l/m², în condițiile în care media climatologică a unei luni septembrie în țara noastră se situează între 50-55l/m².

Dacă astăzi mai contăm pe valori de 30...31°, inclusiv în Capitală, deci în partea de sud-est a țării, deja în vest vorbim de valori de cel mult 18...20°.

De mâine însă, răcirea va fi semnificativă, mai ales în regiunile intracarpatice, unde vom conta pe maxime doar între 8 până la 12°”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

Subiecte în articol: lapovita Elena Mateescu vremea prognoza anm
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile