Antena 3 CNN Actualitate Inedit Țeapa de proporții pe care și-o iau românii în farfurie. În majoritatea țărilor balcanice se întâmplă asta

Țeapa de proporții pe care și-o iau românii în farfurie. În majoritatea țărilor balcanice se întâmplă asta

O cercetare arată că românii își iau țepe și în farfurie. Plătesc o avere pentru ceva ce nu au comandat.

de Ioana Mircea    |   

Un studiu realizat de oameni de știință de la Institutul Leibniz pentru Cercetare Zootehnică și a Faunei, din Berlin, demonstrează că în farfuriile restaurantelor care servesc supă de sturion, cel mai important ingredient, respectiv sturionul, lipsește cu desăvârșire.

În locul lui, peștele din supă este fie biban sau pisică de mare. Situația nu este doar în România, ci și în Bulgaria Serbia și Ucraina - țări în care există populații sălbatice de sturioni.

Citește și: România sparge topurile mondiale la ciorbe! Cele mai apreciate cinci ciorbe din țara noastră

Supa de sturion se regăsește în meniurile multor restaurante din România, iar prețul unei porții ajunge și la 50 de lei.

Experții au stabilit că este vorba despre o înșelăciune. Astfel noi românii și vecinii noștri care credem că dăm bani pe o delicatesă, plătim în realitate pentru un biban, nicidecum un sturion.

Trei dintre mostrele verificate, servite în România în calitate de ciorbă de sturion, conțineau somn european și biban de Nil, iar sturion deloc, potrivit eurekalert.org.

 

Subiecte în articol: sturion teapa
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă