Antena 3 CNN Actualitate Ce taxe şi impozite vor fi majorate din 2023. Lista completă a îndatoririlor pe care românii le au faţă de stat

Ce taxe şi impozite vor fi majorate din 2023. Lista completă a îndatoririlor pe care românii le au faţă de stat

2023 vine cu un val nou de scumpiri. Paradoxal, chiar și cei norocoși au ghinion. Românii care câștigă la jocurile de noroc vor fi taxați suplimentar. Iată lista completă a îndatoririlor pe care românii le au faţă de stat.

de Claudia Popovici    |   

Deşi românii abia mai fac față prețurilor, autoritățile pregătesc noi scumpiri de la 1 ianuari. Astfel, din 2023 vom plăti mai mult pentru băuturile carbogazoase, pentru sucurile cu zahăr sau berea fără alcool.

Pentru aceste produse, TVA-ul va crește de la 9 la 19 %. Cu 4 % se va majora taxa pe valoare adăugată și pentru serviciile de restaurant sau cazare hotelieră, ceea ce înseamnă că mesele în oraș și vacanțele ne vor costa mai mult de anul viitor.

Şi cei care au vicii vor avea cheltuieli în plus pentru că se vor majora taxele pentru țigări, iar în premieră, vor fi taxate la nivelul Uniunii Europene, inclusiv țigările electronice.

Şi posesorii de autoturisme vor avea de scos mai mulți bani din buzunar de anul viitor.

Polițele obligatorii, asigurările RCA, mai exact, s-ar putea majora cu până la 20 % în funcție de vârsta șoferului și de istoricul acestuia la volan.

Pe de altă parte, am putea vedea și scumpiri la pompă, chiar dacă în ultima perioadă prețul carburanților este în ușoară scădere.

 Anul viitor chiar și cei norocoși vor avea ghinion pe plan financiar, în condițiile în care pe biroul președintelui Klaus Iohannis se află pentru promulgare o lege care prevede taxe cu 40 % mai mari pentru cei care obțin sume considerabile din jocurile de noroc.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog