Antena 3 CNN Politică Taxa de solidaritate s-ar putea numi contribuţie la sănătate şi educaţie

Taxa de solidaritate s-ar putea numi contribuţie la sănătate şi educaţie

Mădălina Mihalache
1 minut de citit Publicat la 16:40 13 Iun 2022 Modificat la 17:02 13 Iun 2022

Încă sunt discuții în coaliția de guvernare, inclusiv pe acea taxă de solidaritate pe care și-o doresc social-democrații.

Potrivit unor surse din coaliție, liberalii ar fi dispuși să cedeze din cauza sumei foarte mari pe care ar aduce-o la bugetul de stat.

Peste un miliard de euro ar intra în bugetul de stat doar cu această taxă pusă pe companiile cu venituri foarte mari.

"Discuţia s-a purtat la ultima şedinţă a coaliţia de guvernare. Pentru a-i convinge pe liberali să fie de acord cu această taxă, social-democraţii au venit şi cu propunerea ca ea să fie redenumită "contribuţie pentru educaţie şi sănătate" şi să fie vândută în spaţiul public, ca luând de la cei care au o cifră de afaceri de peste 100 de milioane, să plătească această taxă de 1% din cifra de afaceri.

Vorbim aici de aproximativ 300 de firme care se încadrează la o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro, iar banii folosiţi din această taxă să meargă spre spitale şi şcoli.

Surse participante la această şedinţă spun că cei din PNL s-ar fi arătat de acord ca această taxă de solidaritate să fie redenumită aşa.

Cel care nu este de acord este preşedintele României, Klaus Iohannis, care a spus, că, în opinia sa, nu este optimă o astfel de măsură şi că nu ar aduce rezultate. Prin urmare, vedem dacă taxa de solidaritate va fi inclusă printre măsurile fiscale pe care le vor liderii coaliţiei de guvernare, implementate începând cu 1 iulie", a transmis Mădălina Mihalache, în exclusivitate la Antena 3.

 

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole