Deserturile rapide, preparate cu ingrediente la îndemâna tuturor, sunt foarte apreciate.
Tarta cu gem este un desert simplu, care nu necesită multe ingrediente și mult efort în bucătărie.
Chiar dacă ingredientele pe care le conține nu sunt deloc sofisticate, această tartă este savuroasă și perfectă pentru zilele în care simțim nevoia de a mânca ceva dulce.
Este o variantă excelentă pentru cei care țin post, dar și pentru cei care vor să încerce un desert fraged și delicios.
Tartă fragedă cu gem, rețetă de post
Ingrediente:
- două căni făină
- praf de copt
- jumătate de cană apă minerală
- jumătate de cană ulei
- un praf de sare
- gem de caise (se poate folosi și gem de prune)
Mod de preparare tartă de post cu gem: Se amestecă făina cu o linguriță de praf de copt. În alt bol, se amestecă uleiul cu apa minerală și praful de sare, peste care se pune făina cernută.
Se amestecă bine cu o lingură, apoi se frământă puțin cu mâna și se modelează în forma unei bile, apoi se lasă la odihnit pentru 30 de minute.
După ce timpul a trecut, se mai frământă puțin pe blatul de lucru și se împarte în două, fiind nevoie de o bucată mai mică și una mare.
Se întinde bila de aluat mai mare cu un tel și se pune în tava pentru tartă. Se întinde gemul de caise peste foaia de aluat.
Se întinde și bucata mică de aluat într-o foaie subțire, din care se taie apoi fâșii subțiri, care vor fi aranjate în forma specifică tartei.
Se lasă tarta în cuptorul preîncălzit la 200 de grade aproximativ 30 de minute.