În prezent, peste un miliard de oameni din toată lumea sunt supraponderali, iar una dintre cauze este reprezentată de consumul ridicat de zahăr.
Pentru mulți oameni, desertul este nelipsit de pe masă, însă acest obicei afectează grav sănătatea.
Din fericire, există numeroase variante sănătoase, care ne pot ajuta să ne potolim pofta de dulce, fiind și foarte gustoase.
În general, deserturile fără zahăr sunt bogate în fructe delicioase și dulci sau alte ingrediente care fac ca rezultatul să fie unul spectaculos.
Iată cum se prepară cea mai fragedă tartă cu fructe, fără zahăr.
Ingrediente:
- 200 g făină
- o linguriță praf de copt
- 90 g unt
- 8-9 linguri apă rece
- un praf de sare
- fructele preferate (proaspete sau congelate)
- miere
Pentru a obține un aluat perfect, este important ca untul să fie rece, abia scos din frigider.
Mod de preparare: Făina, sarea, praful de copt și untul se pun într-un bol și se amestecă bine cu mâinile, până se obține o compoziție nisipoasă.
Peste se adaugă apa și se frământă cu mâna până când se formează un aluat omogen.
Aluatul obținut se modelează, cu ajutorul unui sucitor, în formă de cerc și se pune într-o tavă cu hârtie de copt.
În centrul aluatului se pun fructele preferate (înainte de a fi adăugate peste aluat, fructele zemoase și cele congelate trebuie să fie lăsate la scurs, într-o sită).
Marginile de aluat rămase se aduc peste umplutura de fructe, spre centru.
Se unge apoi tarta cu gălbenuș de ou bătut și lapte și se lasă în cuptorul încălzit la 180°C, timp de 20-30 de minute.
Când s-a răcit, tarta se decorează cu miere adăugată în fir subțire și fulgi de migdale.