Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, mesaj pentru Dăncilă: „Suntem în orice moment dispuşi să acordăm în Parlament votul pentru remanierea Guvernului”

Tăriceanu, mesaj pentru Dăncilă: „Suntem în orice moment dispuşi să acordăm în Parlament votul pentru remanierea Guvernului”

de S.T.    |   

Preşedintele Senatului şi liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi seară că atât el, cât şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, sunt dispuşi „în orice moment” să acorde în Parlament votul pentru restructurarea Guvernului.

„Prim-ministrul are toată libertatea să procedeze în atare situaţie la remanierea prin Parlament. Atât eu, cât şi partenerul de coaliţie - PSD, preşedintele partidului, domnul Liviu Dragnea, suntem în orice moment dispuşi să acordăm în Parlament votul pentru remaniere. Mai departe, ce paşi face prim-ministrul nu ştiu să vă spun, este opţiunea domniei sale. Dar, în acelaşi timp, bazat pe experienţa de prim-ministru pe care am avut-o, într-o situaţie de acest fel eu nu aş fi ezitat nicio secundă să cer Parlamentului votul pentru formula de remaniere sau de restructurare pe care doresc să o propun”, a susţinut Tăriceanu într-o intervenţie telefonică la un post de televiziune.

Citiți și: Cine sunt cei trei miniștri propuși interimari de Viorica Dăncilă

Prim-ministrul Viorica Dăncilă consideră inacceptabilă și lipsită de fundament decizia președintelui Klaus Iohannis de a respinge propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

„Totodată, premierul a luat act de decizia președintelui de a nu da curs demisiilor ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, respectiv a ministrului Justiției, Tudorel Toader”, arată un comunicat de presă transmis de Guvern.

„Sunt un om al dialogului și am încercat, așa cum era și firesc, să am cu președintele Iohannis o discuție premergătoare acestei decizii. Constat, cu regret, că președintele refuză colaborarea instituțională și că, în continuare, prin acțiunile sale încearcă să împiedice buna desfășurare a activității Guvernului României. Din păcate, campania electorală rămâne pentru președintele Iohannis o miză mai importantă decât continuarea activității ministerelor și punerea în aplicare a măsurilor guvernamentale, în beneficiul românilor”, precizează Șeful Executivului. 

Citiți și: Olguța Vasilescu, după ce Iohannis a refuzat propunerile pentru remanierea Guvernului: „Decizia este la premierul României”

„Cele trei propuneri pentru funcțiile de ministru, respectiv Oana Florea, Tit-Liviu Brăiloiu și Eugen Nicolicea respectă toate condițiile prevăzute de Constituția României, republicată, și de legile organice aplicabile, iar persoanele nominalizate nu se află în incompatibilitate, potrivit legislației în vigoare.

Subiecte în articol: viorica dancila remaniere Klaus Iohannis
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile