"Văd și eu, ca mulți români, isteria pe care canalele guvernamentale o răspândesc cu privire la creșterea accelerată a numărului de infectați cu noul coronavirus.
Mi se pare că abordările lor apocaliptice pregătesc noi măsuri excepționale și strângeri de șurub. Putem să ne certăm și pe cifre (adică pe vremea stării de urgență când eram închiși în case și erau doar 3000 de testări/zi, România avea frecvent peste 300 de infectați pe zi, iar astăzi când sunt 12500 de teste/zi avem peste 400, deci de unde disperarea???), dar aș vrea să discutăm mai degrabă despre panică drept metodă de a convinge oamenii să respecte regulile", spune Tăriceanu.
E important să fim echilibrați, să fim conștienți de pericolele încă existente din cauza pandemiei de coronavirus și să ne luăm măsuri de protecție, spune președintele ALDE.
"Eu cred că trebuie să încetăm să mai funcționăm pe modelul pendulului, adică pe extreme. Ba virusul era doar o gripă ușoară (zicea dl Iohannis), ba este ceva mortal și trebuie să ne închidem în case și să punem lacătul pe țară, ba de fapt virusul nu există și este doar o manipulare a ocultei mondiale etc. Trebuie să redevenim echilibrați. Trebuie să fim conștienți că virusul există, că nu dispare peste vară și că trebuie să ne luăm măsurile individuale de protecție. În același timp ne trebuie niște guvernanți care să-i protejeze pe cei care nu o pot face singuri, mă refer la familii vulnerabile, la români instituționalizați etc".
Tăriceanu, sfaturi pentru cei aflați la putere
"Guvernanții trebuie să înceteze să folosească panica drept principal vehicul de convingere a oamenilor pentru că acest lucru va inhiba orice dorință a românilor de a reveni la o normalitate responsabilă. Poate că panica va ține infecția sub control, dar în schimb va trebui să punem din nou lacătul pe țară. Ne permitem acest lucru?! Eu cred că soluția este o responsabilitate individuală, asumată, conștientă care să ne permită să revenim la normalitate. Responsabilă", a mai adăugat Tăriceanu.