Antena 3 CNN Actualitate Târgurile de sărbători, în pericol din cauza austerităţii. Tolba lui Moş Crăciun de la primărie, redusă considerabil

Târgurile de sărbători, în pericol din cauza austerităţii. Tolba lui Moş Crăciun de la primărie, redusă considerabil

Guvernul taie din cheltuielile publice, iar la acest capitol intră și evenimentele organizate de sărbători. O ordonanţă specială a fost pregatită de coaliţia de guvernare şi va fi adoptată în curând.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Guvernul condus de Marcel Ciolacu a anunțat o serie de măsuri în ceea ce privește reducerea cheltuielilor din banii publici. Astfel, nu se mai permit orice tip de activități publice.

În Capitală, Primăria Generală a cheltuit anul trecut cinci milioane de lei cu organizarea Târgului de Crăciun.

Există, însă, o variantă de a realiza aceste târguri de Crăciun în acest an, precum și petrecerile de Revelion din aer liber, organizate până acum de primării.

Condiția este aceea ca bugetul în ceea ce privește realizarea acestor târguri de Crăciun să nu depășească banii folosiți pe același tip de activități în perioada ianuarie-septembrie 2023. 

Citește și: Au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București. Primăria Capitalei a dat startul înscrierilor pentru comercianți

Totuși, proiectul de lege permite ca în cazul în care aceste cheltuieli sunt depășite, atunci ele pot fi plătite din sponsorizări sau din donații. 

Instituțiile care nu se supun acestor măsuri riscă și amenzi cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei. 
 

Subiecte în articol: Târg de Crăciun
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile