Antena 3 CNN Externe Ţara în care un kilogram de ceapă costă de trei ori mai mult decât carnea de pui

Ţara în care un kilogram de ceapă costă de trei ori mai mult decât carnea de pui

Redacția Antena 3 CNN
<1 minut de citit Publicat la 10:47 09 Ian 2023 Modificat la 10:47 09 Ian 2023

Cunoscută pentru atracţiile sale turistice, Filipine se confruntă, în această perioadă, cu scumpiri majore.

Astfel, conform tarifelor monitorizate de Ministerul Agriculturii, la data de 5 ianuarie, un kilogram de ceapă roşie se vinde şi cu 650 de pesos (11,68 de dolari), iar ceapa albă se vinde şi cu 600 de pesos kilogramul, fiind de trei ori mai scumpă decât carnea de pui, transmite Bloomberg.

În acest caz, Ministerul Agriculturii din Filipine intenţionează să importe 22.000 de tone de ceapă, în timp ce acest ingredient a atins cel mai ridicat preţ din lume şi a dus inflaţia la maximul ultimilor 14 ani, transmite Bloomberg.

"Ar fi o soluţie bună timp de o lună, pentru a reduce preţurile. Nu putem să nu facem nimic, pentru că unul dintre factorii care stimulează inflaţia este preţul la ceapă", a spus Rex Estoperez, secretarul preşedintelui Ferdinand Marcos Jr.

Pentru filipinezi, alături de usturoi, ceapa este un ingredient de bază, iar explozia preţurilor a strârnit revolta oamenilor.

Ţara din sud-estul Asiei consumă aproximativ 17.000 de tone de ceapă pe lună, iar Ministerul Agriculturii de la Manila speră ca importurile să ajungă, cel târziu, în prima săptămână din februarie, a mai adăugat Rex Estoperez.

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole