Antena 3 CNN Mediu Încălzirea globală Țara în care este iarnă și sunt peste 41 de grade la umbră: Autoritățile au anunțat record istoric de temperatură

Țara în care este iarnă și sunt peste 41 de grade la umbră: Autoritățile au anunțat record istoric de temperatură

de Mia Lungu    |   

Australia a înregistrat luni temperaturi hibernale record, valorile din termometre indicând 41,6 grade Celsius într-o zonă a regiunii costiere din nord-vestul ţării, a anunţat centrul australian de meteorologie, informează AFP, potrivit Agerpres.

Acea temperatură a depăşit cu 0,4 grade Celsius precedentul record şi a fost înregistrată în baza militară Yompi Sound, la ora locală 15:37, a precizat aceeaşi agenţie australiană.

Deşi noul record este "provizoriu confirmat", oamenii de ştiinţă vor să se asigure că el nu a fost rezultatul unei anomalii locale înainte ca acesta să fie înscris în mod oficial în cartea recordurilor.

Precedentul record, care era de 41,2 grade Celsius, a fost stabilit în august 2020 în localitatea West Roebuck din nord-vestul ţării.

Iarna din Australia durează din iunie până în august.

Oamenii de ştiinţă au anunţat deja că anul 2024 va fi probabil cel mai călduros din istoria înregistrărilor meteorologice.

Din ianuarie şi până în iulie, temperaturile globale au depăşit cu 0,7 grade Celsius media termică măsurată între 1991 şi 2020, potrivit observatorului european Copernicus (EMS)

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile