Antena 3 CNN Life Timp liber Turism Țara care își triplează taxa pentru turiștii străini, de la 1 octombrie. Vizele turistice se scumpesc de la aceeași dată

Țara care își triplează taxa pentru turiștii străini, de la 1 octombrie. Vizele turistice se scumpesc de la aceeași dată

de Mia Lungu    |   

Acum va fi mai scump să vizitați lacurile, munții și cramele din Noua Zeelandă, deoarece țara crește taxa pentru turismul vizitatorilor internaționali (IVL) de la 22 de dolari la 62 de dolari, începând cu 1 octombrie, potrivit CNN.

„Turismul internațional vine, de asemenea, cu costuri pentru comunitățile locale, inclusiv o presiune suplimentară asupra infrastructurii regionale și costuri mai mari de întreținere și mentenanță în patrimoniul nostru de conservare”, a declarat Matt Doocey, ministrul Noii Zeelande pentru ospitalitate și turism.

Taxa IVL, care a fost introdusă inițial în 2019, este destinată să ajute la acoperirea costurilor de protecție a mediului în întreaga țară. Potrivit lui Doocey, turiștii internaționali au cheltuit mai mult de 11 miliarde de dolari în Noua Zeelandă între martie 2023 și martie 2024.

Dar nu toată lumea este mulțumită de creșterea prețurilor. Tourism Industry Aotearoa (TIA), un consorțiu de profesioniști din industria turismului din întreaga țară, a criticat decizia.

„Redresarea turismului din Noua Zeelandă rămâne în urma restului lumii, iar acest lucru va afecta și mai mult competitivitatea noastră globală”, a declarat grupul într-o declarație. Grupul consideră că Noua Zeelandă va pierde turiști în favoarea Canadei și a Regatului Unit, unde zborurile sunt mai frecvente și taxele de intrare mai puțin prohibitive.

IVL nu este singurul cost suplimentar care va afecta turiștii care vizitează Noua Zeelandă

Prețurile mai mari pentru vizele turistice intră în vigoare la 1 octombrie, trecând de la 131 de dolari la 211 dolari.

Cetățenii a 60 de țări și teritorii, inclusiv Statele Unite, Canada, Singapore, Japonia și Mexic, pot intra în Noua Zeelandă sunt eligibili pentru o scutire de viză care le va permite să rămână până la trei luni în țară în scopuri turistice. Călătorii care dețin aceste pașapoarte sunt în continuare obligați să obțină o viză electronică și să plătească IVL.

Din cauza noilor norme, guvernul se așteaptă ca procesarea vizelor să dureze mai mult în acest an. Serviciul de imigrare din Noua Zeelandă a anunțat că persoanele care speră să viziteze țara în perioada sărbătorilor de Crăciun ar trebui să solicite vize turistice până la 15 octombrie, iar cei care intenționează să vină pentru Anul Nou Lunar ar trebui să își depună cererile până la 15 noiembrie.

Fie că se numesc IVL, taxă de acces sau stimulent de călătorie, „taxele turistice” sunt una dintre cele mai fierbinți discuții din industria turismului în acest moment.

Aproximativ 60 de destinații din întreaga lume, de la Veneția la Bhutan, percep un fel de taxă călătorilor doar pentru a intra și a vizita - fără a include costurile meselor, hotelurilor sau biletelor de intrare. Aproape toate locurile care aplică aceste taxe turistice spun că taxa este necesară pentru a compensa congestionarea, deteriorarea mediului și alte efecte secundare ale turismului excesiv.

Și se pare că aceste taxe nu vor dispărea prea curând. Edinburgh (Scoția) și Zermatt (Elveția) se numără printre locurile care iau în considerare perceperea de taxe în viitor.

Conform unui studiu realizat de Universitatea Bangor din Țara Galilor, „există puține dovezi că turiștii sunt descurajați să viziteze” destinațiile care au taxe turistice.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile