Antena 3 CNN Actualitate Social "Bun venit în România". Un tânăr antreprenor cere sfaturi pe internet, după ce a fost păcălit de patronul unei firme

"Bun venit în România". Un tânăr antreprenor cere sfaturi pe internet, după ce a fost păcălit de patronul unei firme

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 23:47 08 Noi 2023 Modificat la 23:47 08 Noi 2023

După ce a fost lăsat cu ochii în soare de patronul firmei pentru care a realizat lucrarea, românul a cerut ajutor pe internet.

"Am executat și montat o structură metalică pentru o persoană juridică. I-am înmânat factura în ziua recepției, nu am o copie semnată, dar mi-a semnat și ștampilat procesul verbal de predare-primire, unde e specificat că acceptă structura ca fiind conformă, cum este și în realitate.

În timpul montajului mi-a zis să îl aștept cu banii o săptămână, ca nu mi-i poate plăti atunci, așa cum ne înțelesesem. Acum nu îmi mai răspunde la telefon și mesaje.

Nu e o sumă enormă, 18.000 lei, dar pentru mine e foarte importantă și m-a cam destabilizat. Ce pot face? Sau mai bine zis, ce pățesc dacă mă duc și i-o fac bucăți?”, este mesajul scris de tânăr pe un grup de Facebook.

Citește și: Un bărbat i-a furat inima unei femei din Floreşti, dar şi tot ce avea în casă, la prima întâlnire

Cei care au citit mesajul tânărului antreprenor i-au sărit în ajutor cu numeroase sfaturi.

"Putea să fie și 1 leu. Era leul tău. Bun venit în România! Caută un avocat, nu te apuca să dărâmi ce ai construit, că dai în alte alea. E infracțiune”, i-a transmis cineva.

"De regulă, se trece în contract o clauză care să prevadă: transferul dreptului de proprietate asupra mărfii (piesele structurii metalice în cazul tău) se face în momentul achitării facturii finale, altfel, conform Codului Civil: proprietatea se strămută de drept cumpărătorului din momentul încheierii contractului, chiar dacă bunul nu a fost predat ori preţul nu a fost plătit încă”, i-a transmis un alt internaut.

"Soluția este să acționați beneficiarul în judecată. Din detaliile pe care le-ați menționat, ar putea fi urmată procedura Ordonanței de plată care este o procedură specială, mai puțin costisitoare și mai rapidă decât o procedură clasică.

Vă recomand și eu să apelați la un avocat pentru recuperarea creanței. Vă poate sprijini cu îndrumări și cu privire la dobânzi și alte pârghii juridice de valorificare a creanței sau protecție în caz de insolvență a debitorului”, i-a transmis altcineva, potrivit adevarul.ro.

Citește mai multe din Social
» Citește mai multe din Social
TOP articole