Antena 3 CNN Externe Talibanii taie legăturile cu diplomații afgani din țări occidentale care nu i-au ascultat. Probleme pentru pașapoarte și vize

Talibanii taie legăturile cu diplomații afgani din țări occidentale care nu i-au ascultat. Probleme pentru pașapoarte și vize

de Bianca Chirilă    |   

Ministerul de Externe afgan, controlat de talibani, a anunţat marţi că nu va mai recunoaşte documentele consulare emise de misiunile diplomatice afgane din mai multe state occidentale, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Decizia, cu efect imediat, se referă la paşapoartele, vizele şi alte documente oficiale emise de misiunile afgane de la Londra, Berlin, Bonn şi din Belgia, Elveţia, Austria, Franţa, Italia, Grecia, Polonia, Suedia, Norvegia, Canada şi Australia.

Potrivit declaraţiei MAE afgan, aceste misiuni au acţionat „în mod arbitrar” şi au încălcat dispoziţiile primite de la Kabul. Afganii care trăiesc în ţările şi oraşele menţionate sunt sfătuiţi să călătorească în alte state pentru a avea acces la serviciile consulare.

De la revenirea talibanilor la putere în august 2021, numeroase misiuni diplomatice afgane dau curs dispoziţiilor primite de la Ministerul de Externe de la Kabul.

Totuşi, ambasadele Afganistanului din numeroase ţări occidentale au continuat să opereze independent, furnizând servicii consulare cetăţenilor afgani.

Este de aşteptat ca decizia anunţată marţi să creeze dificultăţi semnificative, în special birocratice, pentru afganii care locuiesc în ţările vizate de măsură. Guvernul taliban de la Kabul nu este recunoscut în mod oficial de nicio ţară deocamdată. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile