Antena 3 CNN Actualitate Religie TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL, obiceiuri și tradiții. Ce este strict interzis să mănânci astăzi

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL, obiceiuri și tradiții. Ce este strict interzis să mănânci astăzi

<1 minut de citit Publicat la 08:00 28 Aug 2019 Modificat la 08:00 28 Aug 2019

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Pe 29 august, este praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul; Popular, Sf. Ioan de Toamnă, sărbătoare care se cinsteşte prin post, indiferent în ce zi ar cădea.

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Obiceiuri și tradiții:

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. În această zi nu se taie nimic cu cuțitul, ci totul se rupe cu mâna.

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Nu se mănâncă varza, nici fructe rotunde care seamănă cu un cap (mere, pere, prune, nuci, căpățâni de usturoi) sau cu o cruce (nuci, pepene).

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Nu se taie pepeni verzi, că e rău de friguri.

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Nu se bea vin roșu.

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Nu se mănâncă fructe sau legume roșii, amintind de sângele care a curs din capul Sf. Ioan.

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Unii mănânca numai struguri sau ajunează.

TĂIEREA CAPULUI SFÂNTULUI IOAN BOTEZĂTORUL. Nu se mănânca din blid sau tipsie

Citește mai multe din Religie
» Citește mai multe din Religie
TOP articole