Antena 3 CNN International News Sute de zboruri anulate în SUA, după ce angajații companiilor aeriene s-au infectat cu COVID-19

Sute de zboruri anulate în SUA, după ce angajații companiilor aeriene s-au infectat cu COVID-19

La nivel global, mii de zboruri au fost anulate chiar în Ajun de Crăciun. Sute de zboruri interne din SUA au fost anulate, după ce angajații companiilor aerine s-au îmbolnăvit de COVID-19.

de Cerasela Stafie    |   

Companiile aeriene au anulat, la nivel mondial, peste 2.000 de zboruri, dintre care 454 sunt în, spre sau în afara Statelor Unite.

În ciuda creșterii numărului de cazuri de coronavirus, milioane de oameni și-au planificat călătorii în această perioadă, lucru care a dus la probleme operaționale.

Joi, United Airlines (UAL) a declarat că trebuie să anuleze unele zboruri din cauza variantei Omicron a COVID-19.

”Creșterea numărului de infectări cu Omicron la nivel național în această săptămână a avut un impact direct asupra echipajelor noastre și asupra oamenilor care ne conduc operațiunile”, a transmis compania.

United a anulat 170 de zboruri, reprezentând 9% din programul total, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware. Compania a spus că ”înștiințează clienții afectați înainte ca aceștia să vină la aeroport. Ne pare rău pentru întrerupere și ne străduim să rerutăm cât mai mulți oameni posibil și să-i punem pe drum spre vacanță.”

Mai târziu, joi seară, și Delta Air Lines (DAL) a anulat zboruri. Compania aeriană a anulat 130 de curse în Ajunul Crăciunului, potrivit FlightAware.

Delta a spus că anulările se datorează mai multor probleme, inclusiv varianta Omicron: ”le cerem scuze clienților noștri pentru întârzierea planurilor de călătorie”, a spus Delta într-un comunicat.

”Angajații Delta muncesc din greu pentru a-i duce acolo unde trebuie să fie cât mai repede și în siguranță, posibil cu următorul zbor disponibil.”

În plus, JetBlue (JBLU) a anulat peste 50 de zboruri, adică aproximativ 5% din programul total.

Alaska Airlines a declarat într-un comunicat că a anulat 17 zboruri din cauza Omicron joi și sunt posibile mai multe anulări în Ajunul Crăciunului. Până acum, vineri a anulat 11 zboruri.

Mii de zboruri internaționale anulate

China Eastern a anulat 474 de zboruri sau 22% din operațiunile sale, potrivit FlightAware. Și Air China a anulat aproximativ 190 de zboruri sau 15% din programul său.

Air India, Shenzhen Airlines, Lion Air și Wings Air au anulat, de asemenea, zeci de zboruri.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog