Antena 3 CNN Externe Mapamond Sute de oameni ai străzii din Auckland au primit, din greșeală, bomboane cu metamfetamină. Fiecare costa 1.000 de dolari

Sute de oameni ai străzii din Auckland au primit, din greșeală, bomboane cu metamfetamină. Fiecare costa 1.000 de dolari

de Ioana Coman    |   

O organizație caritabilă din Auckland, Noua Zeelandă, a dat persoanelor fără adăpost, fără să știe, dulciuri umplute cu o doză potențial letală de metamfetamină în pachetele sale cu alimente. Fiecare bomboană valorează 1.000 de dolari și au fost donate de o persoană anonimă, scrie The Guardian.

Auckland City Mission a declarat miercuri că personalul a început să contacteze până la 400 de persoane pentru a găsi pachetele care ar putea conține dulciurile – în esență blocuri solide de metamfetamină ascunse în ambalaje pentru acadele. Poliția din Noua Zeelandă a deschis o anchetă penală.

Cantitatea de metamfetamină din fiecare dulce e de până la 300 de ori nivelul pe care cineva l-ar lua de obicei și ar putea fi letală, potrivit Fundației pentru Droguri din Noua Zeelandă.

Ben Birks Ang, un purtător de cuvânt al Fundației, a declarat că deghizarea drogurilor ca mărfuri inofensive este o tehnică comună de contrabandă transfrontalieră și că mai multe astfel de dulciuri ar fi putut fi distribuite în Noua Zeelandă.

Fiecare acadea valora peste 1.000 de dolari, ceea ce sugerează că donația a fost mai degrabă accidentală decât un act deliberat, a spus Birks Ang.

Potrivit autorităților opt familii, inclusiv cel puțin un copil, au raportat că au consumat dulciurile contaminate. Nimeni nu a fost internat în spital, asta pentru că gustul i-a făcut să le scuipe imediat.

Banca de alimente a organizației de caritate acceptă doar donații de alimente produse comercial în ambalaje sigilate. Dulciurile de ananas, ștampilate cu eticheta brandului malaezian Rinda, „au apărut ca atare atunci când au fost donate”.

Auckland City Mission a fost alertată marți de un client al băncii alimentare care a raportat o acadele „cu gust ciudat”. Personalul a gustat unele dintre dulciurile rămase și a contactat imediat autoritățile.

Acadelele au fost donate cândva în ultimele șase săptămâni, potrivit autorităților.

Unii dintre cei care primiseră pachetele cu alimente erau clienți ai serviciului de dependență al organizației de caritate, iar vestea că au fost distribuite droguri a fost îngrozitoare.

„A spune că suntem devastați este o subestimare”, a declarat misionara orașului, Helen Robinson.

Metamfetamina este un stimulent puternic, care provoacă dependență și care afectează sistemul nervos central. Ea se găsește sub forma unei pulberi cristaline albe, inodore, cu gust amar, care se dizolvă ușor în apă sau alcool.

Subiecte în articol: droguri metamfetamine Noua Zeelanda
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile