Antena 3 CNN Dezvoltăm România Sustenabil Sustenabilitate și lux, în centrul Bucureștiului

Sustenabilitate și lux, în centrul Bucureștiului

de Georgiana Adam    |   

Una dintre clădirile emblematice ale Bucureştiului va fi redată vieţii oraşului. Este vorba despre Grand Hotel Boulevard, devenit Corinthia Grand Hotel du Boulevard Bucharest.

Jean Pierre MIFSUD, Director General, Corinthia Grand Hotel du Boulevard Bucharest: ”Clădirile pe care le alegem au toate o istorie în spate. Şi e una dintre cele mai frumoase caracteristici ale acestui hotel, a fost gândit, proiectat şi a funcționat ca şi hotel. De fapt, readucem la viaţă un loc cu totul special”.

Restaurarea, renovarea și modernizarea au fost făcute cu multă atenție la detalii, astfel încât să fie păstrată autenticitatea, dar în același timp clădirea să ofere confortul și serviciile de înaltă calitate așteptate astăzi de la un hotel de lux. Toate lucrările de restaurare și renovare au fost realizate cu specialişti francezi în finisaje de lux, arte plastice și decorative cu materiale naturale, de cea mai înaltă calitate, riguros selecționate cu atenție deosebită față de respectarea mediului și comunității.

Christophe CHAMBONCEL, Director Executiv, NIRO Investment Group: ”Atunci când ne referim la sustenabilitate, ne referim la a reda comunităţii ceva reprezentativ și valoros pentru identitatea sa, iar Grand Hotel Bulevard a fost pentru București unul dintre pionierii ospitalității de lux la momentul când a fost construit.”

Hotelul va avea 30 de apartamente luxoase, salonul istoric “Grand Ballroom”, bar-lounge, braserie, centru spa, salon de înfrumusețare și sală de fitness, florărie, precum și săli private pentru întâlniri. Hotelul este lansat într-o perioadă în care turismul de lux cunoaște o etapă de creștere fără precedent.

Christophe CHAMBONCEL, Director Executiv, NIRO Investment Group: ”Bucureştiul, România, merită să aibă un boutique hotel de lux, high end. Şi cred că facem asta exact la timpul potrivit! Dacă analizăm toate proiectele care au apărut și care vor apărea este evident că bucureștiul se dezvoltă fără precedent!”

Jean Pierre MIFSUD, Director General, Corinthia Grand Hotel du Boulevard Bucharest: ”În toate destinațiile în care operăm, oferim clienților experiențe memorabile. Serviciile din domeniul ospitalității de lux au o încărcătură emoționa puternică, astfel că tot ce facem este particularizat pentru clienții noștri.”

Sustenabilitate înseamnă şi capacitatea hotelului de a utiliza resursele în mod durabil pentru a-și îmbunătăți viabilitatea pe termen lung și pentru a păstra autenticitatea comunității în care își va primi oaspeții. Oamenii sunt tot mai conștienți de mediul inconjurator și își schimbă obiceiurile, iar sustenabilitatea a devenit o tendință semnificativă care remodelează complet sectorul ospitalității.

Jean Pierre MIFSUD, Director General, Corinthia Grand Hotel du Boulevard Bucharest: ”Pentru noi, sustenabilitatea  nu este o decizie economică, este un demers care trebuie să ne preocupe pe fiecare dintre noi.”

Una dintre cele mai importante inițiative este reducerea consumului de energie și resurse. În cadrul Corinthia București au fost implementate tehnologii moderne și eficiente energetic pentru climatizare și iluminare LED, politici stricte de gestionare a apei şi deşeurilor sau de reciclare şi compostare. Iluminatul se ajustează în funcție de ocuparea spațiului respectiv, având astfel certitudinea că zonele ocupate sunt întotdeauna la nivelurile de iluminare ideale.

  1. Corinthia Grand Hotel Du Boulevard Bucharest, un exemplu de conservare durabilă a clădirilor de patrimoniu;
  2. Conservarea clădirilor de patrimoniu aduce nu doar beneficii culturale și economice, ci și avantaje de ordin ecologic;
  3. Practicile sustenabile remodelează complet sectorul ospitalității.
Subiecte în articol: Dezvoltăm România Sustenabil
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile