Antena 3 CNN Politică Surse: Elena Lasconi s-a certat cu conducerea USR din cauza unor afișe cu Clotilde Armand și a ieșit de pe grupurile de comunicare

Surse: Elena Lasconi s-a certat cu conducerea USR din cauza unor afișe cu Clotilde Armand și a ieșit de pe grupurile de comunicare

de Robert Kiss    |   

Este scandal în USR, după ce președinta partidului, candidat la alegerile prezidențiale, Elena Lasconi, a avut o dispută cu Biroul Național. Potrivit unor surse din partid, Lasconi s-a supărat din cauza unor bannere de campanie care urmau să fie puse în București. 

Surse din USR au declarat pentru antena3.ro că Lasconi a fost nemulțumită „mai degrabă de partea estetică” a afișelor, nu de mesajul afișat. Aceasta ar avea o problemă și cu asocierea imaginii sale cu primarul pierzător al Sectorului 1, Clotilde Armand, care este și coordonatorul campaniei pe București.

După disputa avută cu Biroul Național, Elena Lasconi a ieșit de pe grupul de comunicare al partidului în care sunt membrii BN.

Unii lideri susțin că supărarea Elenei Lasconi ar avea legătură și cu cei care se ocupă de campania sa electorală, aceștia încercând să dea vina pe partid că nu o susține pentru „a-și acoperi incompetența” lor.

„Partidul știe că trage nu doar pentru candidatul său la prezidențiale, mai ales că după primul tur sunt alegerile parlamentare”, spune un lider USR.

USR, măcinat de conflicte

Nu este singurul scandal din USR. În apropierea alegerilor, partidul este măcinat de conflicte, în special în Capitală. 

În filiala condusă de Clotilde Armand continuă excluderile. Potrivit unor mesaje de pe grupurile interne, membrii partidului acuză abuzuri, după exluderea lui Radu Andrei, care a obținut un mandat de consilier local la sectorul 1 după alegerile locale. Andrei ar fi fost exclus pentru că „a făcut echipă” cu Oliver Păiuși, alt consilier local USR, fostul viceprimar al lui Clotilde Armand, exclus din partid în septembrie.

„Încă un abuz în USR , USR Sector 1 - filiala fanion a partidului, până mai ieri. În această seară a fost exclus din USR colegul nostru Radu Andrei, membru fondator USB. De ce? Pentru că "a facut echipă" cu Oliver Păiuși, exclus și el abuziv de BM în seara zile de 27 septembrie. Amândoi sunt consilieri locali aleși la scrutinul din 9 iunie, pe listele USR. Pentru că nu s-a dezis de colegul și prietenul Oliver, Andrei Radu este un trădător. (...) Nu ne mai facem bine! Ura pare că este un sentiment foarte puternic care întunecă judecata unora iar slugarnicia face din alții oameni de nimic, care nu vor avea ce povesti copiilor lor când va veni vorba de principii, de valori în viață. Nu ne puteți exclude pe toți”, se arată într-un mesaj intern.

Se cere sancționarea lui Drulă după ce a spus că USR ar putea guverna cu PSD

De asemenea, către Biroul Național s-a trimis o sesizare prin care se cere sancționarea fostului președinte al partidului Cătălin Drulă, după ce acesta a declarat într-un interviu că „USR poate guverna și cu PSD”.

„Această declarație dăunează intereselor legitimite ale USR de a fi votat de electoratul anti-PSD destul de numeros, dezamăgit de președintele Iohannis care a facut alianță cu PSD”, se arată în sesizarea trimisă de un membru al USR Sector 3.

„Cătălin Drulă a sabotat moțiunea de cenzură a USR, dându-i un prilej lui Nicolae Ciucă să conteste demersul „Am văzut că un lider de la USR a ieşit şi a spus că nu l-ar deranja să intre la guvernare cu PSD. Mai înţelege cineva ceva?”. (...) Prin declarația lui și consecințele acesteia, Cătălin Drulă acționează împotriva obiectului partidului depunerea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Ciolacu, dar și decredibilizează USR ca principală forță de dreaptă, anti-PSD”, se mai arată în sesizarea care cere sancționarea lui Drulă.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile