Antena 3 CNN Actualitate Surpriză uriașă! Cine este bărbatul care s-a deghizat și a folosit un buletin fals pentru a-și transfera în cont un milion de euro. Păgubitul îi este rudă!

Surpriză uriașă! Cine este bărbatul care s-a deghizat și a folosit un buletin fals pentru a-și transfera în cont un milion de euro. Păgubitul îi este rudă!

Bărbatul care a transferat în străinătate, cu un buletin fals, un milion de euro, este patronul unui local din Cisnădie. Curios este faptul că victima sa, păgubitul, îi este rudă. Un pădurar de profesie şi un potent om de afaceri, care ar fi obţinut banii din vânzarea unor terenuri în Mărginimea Sibiului.

Marcel Muşat, cunoscut drept patronul localului „La boier”, s-a deghizat şi, cu un buletin falsificat, s-a dus la sediul unei bănci din Sibiu pentru a realiza acest transfer, în perioada 6 - 25 noiembrie 2019, cum aveau să descopere ulterior ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sibiu, scrie Adevarul.

Anchetatorii au aflat nu doar că a reuşit să-i păcălească pe angajaţii băncii din Sibiu, dar a mai şi scos din conturile părţii vătămate 18.000 de lei, după ce a solicitat şi obţinut, în numele aceleiaşi persoane, mai multe carduri de pe care a retras succesiv suma amintită.

Persoana păgubită este o rudă de-a sa - un consilier local, Ion Popica, din comuna Sadu - Sibiu, pădurar de profesie şi un potent om de afaceri, care ar fi obţinut banii din vânzarea unor terenuri în Mărginimea Sibiului. O parte dintre acestea au fost achiziţionate imediat după Revoluţie, iar altele obţinute prin moştenire. Despre averea sa uriaşă ştia toată lumea, ea apărând şi în declaraţia sa de avere.  

Totul a pornit după ce a reuşit să obţină cardurile bancare şi să extragă banii din contul rudei sale. Apoi, când a văzut că înşelătoria funcţionează, şi-a deschis un cont în Elveţia, unde ulterior a solicitat transferul banilor. Şi a crezut că a scăpat, ba chiar a plecat cu o parte din bani, în vacanţă, în Columbia. Şi poate ar fi scăpat, dacă nu ar fi plecat, fiindcă în perioada respectivă, angajaţii băncii au încercat să-l contacteze pe noul număr pe care-l dăduse angajaţilor băncii. Când au văzut că nu au succes, au încercat să apeleze şi vechiul număr de telefon. Şi le-a răspuns chiar proprietarul de drept al contului, iar întreaga înşelătorie a ieşit la iveală.    

Marcel Muşat se află acum în arest preventiv timp de o lună în care vor continua cercetările pentru acces ilegal în sistemul informatic, fals privind identitatea şi în înscrisuri sub semnătură privată.
 

Subiecte în articol: milion de euro cisnadie
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet