Antena 3 CNN Externe Surpriză pentru Putin de ziua lui. Un deepfake cu liderul rus a fost difuzat la televiziunea din Crimeea: „Trupele ruse nu mai rezistă”

Surpriză pentru Putin de ziua lui. Un deepfake cu liderul rus a fost difuzat la televiziunea din Crimeea: „Trupele ruse nu mai rezistă”

de Bianca Chirilă    |   

Vladimir Putin a apărut de ziua sa de naștere într-un deepfake difuzat la televiziunea din Crimeea. În imagini, liderul rus le spune localnicilor că trupele sale nu mai rezistă în fața soldaților ucraineni și le recomandă să se reintegreze în Ucraina. 

„Dragi locuitori ai Crimeei și ai noilor teritorii, astăzi marchez ultima mea zi de naștere în calitate de lider. Știu că vedeți cu toții cum se schimbă situația. Forțele armate ale Ucrainei continuă să livreze lovituri precise, distrugând trupele ruse și acest proces nu va face altceva decât să se intensifice”, spunea Putin în deepfake.

În videoclip, liderul rus adaugă că „guvernul lui nu mai poate asigura securitatea și stabilitatea”.

„Prin urmare, fac apel la voi, vă îndemn: nu vă opuneţi schimbării. Armata ucraineană își revendică pământul. Puteți ajuta acest proces oferind informații cruciale ZSU, ajutând la încheierea rapidă a luptei și la eliberarea zonelor dumneavoastră de ocupație. Împreună putem asista la o nouă realitate în care pacea și dreptatea vor predomina”, a mai adăugat Putin în deepfake.

Acest deepfake face parte din cel mai mare atac cibernetic asupra companiei de televiziune și radio din Rusia.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile