Antena 3 CNN Actualitate Surpriză! Cine ar fi iubita lui Florin Cîțu și unde lucrează

Surpriză! Cine ar fi iubita lui Florin Cîțu și unde lucrează

Gabriel Dano
3 minute de citit Publicat la 22:00 09 Iul 2020 Modificat la 22:00 09 Iul 2020

Printre altele, Florin Cîțu l-a acuzat pe Eugen Teodorovici că are imunitate diplomatică acordată de Moscova sau că nu plătește taxe statului român pentru că este guvernator al Băncii Internaționale de Investiții a Rusiei. Mai mult, Cîțu l-a acuzat pe Teodorovici că a încălcat legea penală deoarece nu avea voie să ocupe alte funcții remunerate ca membru al Guvernului României.

Florin Cîțu a fost economist sef al unei importante bănci internaționale, care activează și în România, poziție din care a pus bazele echipei de cercetare. El a absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, şi are un master şi un doctorat la Iowa State University. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii (2003 – 2005) şi la banca centrală a Noii Zeelande (2001 – 2003). În perioada 1997 - 2001, a fost lector la Iowa State University, în SUA. Ca limbi străine cunoscute, din CV reiese că vorbește engleză, franceză și italiană.

În martie anul trecut, la dezbaterea bugetului de stat pe 2019, presa a asistat șocată la un schimbul de replici care a degenerat în jigniri. „Eşti frumos, chiparosule! După ce că eşti urât, mai eşti şi prost”, i-a strigat Teodorovici lui Cîțu, în Comisiile de buget-finanţe.

Cine este iubita lui Florin Cîțu și cu ce se ocupă

Și tot Eugen Teodorovici l-ar fi dat de gol pe actualul ministru al Finanțelor, la începutul acestui an, în privința unui aspect delicat al vieții sale personale. Într-o emisiune la Antena 3, unde era invitată Elena Calistru, fostul ministru al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a numit-o pe aceasta „doamna Cîțu”.

Cine este Elena Calistru

Elena Calistru este preşedinte şi co-fondator al asociaţiei Funky Citizens. Lucrează în societatea civilă din 2008 în proiecte naţionale şi internaţionale legate de bună guvernare, transparenţă, politici fiscal-bugetare.

foto: FunkyCitizens.ro

"Președinte, ONG-istă cu vechime de peste 10 ani, coordonatoare și liant al întregii echipe, poster pentru implicare civică și membru fondator al asociației", se prezintă Elena Calistru, pe site-ul asociației.

În martie, Elena Calistru a atras atenția, prin intermediul unei postări pe Facebook, asupra lipsei de transparență a statului român și implicit a actualei guvernări în contextul epidemiei de coronavirus.

Activista civică a avertizat guvernarea liberală că nu are suficientă credibilitate, chiar și în ipoteza în care ar lua măsuri geniale, din cauza lipsei de transparență.

Mesajul Elenei Calistru, pe Facebook: "Statul trebuie să înceapă să fie transparent. URGENT!!!

"Măi oameni buni, mă întreb, oare cineva de prin statul ăsta român înțelege că e o bună parte din societate care nu îi crede că fac ce trebuie? Poate că sunt minunați și toate măsurile sunt geniale, proporționale și perfecte pentru ce resurse avem. Dar:

- Avem o țară traumatizată de opacitatea de zeci de ani a instituțiilor

- Avem o țară care a trecut prin minciuna lui „Avem de toate” sau pacienții „sunt tratați la fel de bine ca în Germania”

- Avem o țară în care aflăm cum li se pune pumnul în gură celor câțiva curajoși din sistemul sanitar care îndrăznesc să vorbească.

Voi ce vă așteptați să urmeze acum? Să vă creadă lumea direct, fără ca voi să schimbați nimic? Mai ales acum când sunt niște mii de oameni, organizații sau companii care vor să ajute și nu știu de ce exact nevoie și unde, voi vă permiteți să comunicați și mai puțin decât de obicei?

Băgați-vă mințile în cap pentru că urmează vremuri grele și dacă nu începeți să fiți transparenți acum, va bubui tot și veți pierde și umbra aia de încredere (vedeți cazul Spitalului județean Suceava).

Eu cred că avem nevoie de stat. Și avem nevoie de un stat pe care să știm că ne putem baza. Tocmai de aia, fiți naibii transparenți, nu stricați iremediabil contractul ăsta social; așa fragil cum este, încă mai există, că de-aia se mobilizează oamenii să doneze la spitale, nu să își pună ventilatoare acasă ca în marile democrații iliberale.

Am făcut acest apel deja de la începutul stări de urgență, acum devine chiar...urgent".

Etichete: elena calistru
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole