Antena 3 CNN Actualitate Fenomen misterios în judeţul Constanţa! O groapă de 5 metri diametru a apărut pe un câmp

Fenomen misterios în judeţul Constanţa! O groapă de 5 metri diametru a apărut pe un câmp

O groapă adâncă de trei metri și cu diametrul de cinci metri a apărut din senin pe un teren agricol din localitatea 23 August. Oamenii sunt speriaţi de riscul pe care l-ar putea reprezenta atât pentru cei care muncesc pământul în zonă, cât şi pentru şoferii care trec pe strada aflată la zeci de metri de groapă.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Locuitorii comunei 23 August, județul Constanța, spun că nu au mai văzut așa ceva. Autoritățile locale au chemat un specialist care să o analizeze pentru a vedea cauzele.

Groapa are un diametru de 5 metri.

"Nu putem să spunem ce s-a întâmplat. O să vină un specialist care ne va da un punct de vedere, un geolog de la Constanța", declară viceprimarul comunei, Dan Trușcă.

Acesta arată că groapa a apărut dintr-odată, iar localnicii susțin că așa ceva nu au mai văzut pe terenurile lor.

Specialiştii susţin că această surpare a pământului este mult mai adâncă decât pare. Iar de vină pentru apariţia gropii este seceta care a lovit puternic ţara.

"Ceea ce estimez eu, este o prăbuşire a unui tavan. O prăbuşire a unui tavan probabil din cauză de secetă, nivelul apei freatice, pânza freatică a scăzut şi în consecinţă o cavitate foarte mare a lăsat posibilă această prăbuşire", explică Adrian Bilba, doctor în ştiinţe. 

Oamenii sunt îngrijoraţi că groapa s-ar putea extinde până în stradă. În pericol sunt şi turmele cu care ciobanii merg pe câmp în acea zonă.

Terenul pe care a apărut groapa este un teren agricol, iar utilajele agricole treceau prin zona respectivă, astfel încât oricând se putea întâmpla un accident.

[GAL layout="4"]

Groapa din localitatea 23 August reprezintă un pericol pentru oamenii care merg cu maşina pe litoral, întrucât comuna leagă Constanţa de Vama Veche.
 

Subiecte în articol: 23 August groapa Constanța
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile