Familia a mâncat Suantangzi, o delicatesă populară chineză, pe data de 5 octombrie. La scurt timp după ce au mâncat supa fermentată, oamenilor li s-a făcut rău.
Șapte dintre adulții din orașul Jixi, provincia Heilongjiang din nord-estul Chinei, au murit pe data de 10 octombrie. Decesul numărul opt a fost confirmat două zile mai târziu, iar ultimul membru al familiei, o femeie pe nume Li, a murit la începutul acestei săptămâni.
Copiii nu au mâncat, pentru că nu le-a plăcut gustul
Din fericire, trei copii care făceau parte din familie au refuzat să mănânce supa, deoarece nu le-a plăcut gustul.
Potrivit autorităților chineze, supa era contaminată cu o toxină extrem de periculoasă, care o rată de mortalitate între 40% și 100%.
Simptomele apar la doar câteva ore
Simptomele otrăvirii cu această toxină apar la doar câteva ore după consumul alimentelor contaminate și includ dureri de stomac, transpirații, slăbiciune, ajungând la starea comatoasă. Mortea poate surveni în 24 de ore.
„Poate provoca leziuni grave asupra multor organe, inclusiv ficatul, rinichii, inima și creierul”, a declarat Gao Fei, directorul pentru Siguranța Alimentelor din cadrul Centrului Heilongjiang pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.
„În prezent, nu există un antidot specific. Odată otrăvit, rata mortalității poate fi de până la 40% până la 100%”, a adăugat acesta, portivit Daily Star.