Aşa arată doar o parte din meniurile din spitalele din România. Din acest motiv, mulţi pacienţi povestesc că au refuzat mâncarea.
20 de lei pe zi sunt alocaţi pentru hrana bolnavilor. Managerul Spitalului Judeţean Baia Mare consideră că suma este suficientă. Problema este a celor care prepară bucatele, crede acesta. Şi recunoaşte că o femeie a primit la prânz o supă de pui cu pene.
"Am şi demarat o anchetă în acest sens. Am înţeles că o singură pacientă a primt genul ăla de supă şi vreau să văd persoanele responsabile şi mă refer aici la bucătari în mod deosebit pentru că au fost neglijenţi", a declarat George Oros, managerul spitalului din Baia Mare.
La Spitalul Marie Curie din Capitală lucrurile sunt diferite, deşi este vorba tot de un spital de stat.
Mesele sunt însă şi mai bogate la un spital privat. Aici bolnavii primesc odată cu hrana şi un bileţel cu mesaje motivaţionale.
Ministrul Sănătăţii recunoaşte că alocaţia de hrană din spitale este foarte mică. Acesta promite că se vor lua măsuri pentru a creşte suma alocată pentru mâncarea bolnavilor.