Antena 3 CNN Externe Ziua a doua a Summitului de la Vilnius. Ucraina are de așteptat până va deveni membru NATO cu drepturi depline

Ziua a doua a Summitului de la Vilnius. Ucraina are de așteptat până va deveni membru NATO cu drepturi depline

Decizii importante la Summitul de la Vilnius. Ucraina mai are de așteptat până să devină membru cu drepturi depline a Alianței Nord Atlantice. Trebuie să îndeplinească toate condițiile pentru aderare, printre care, cea mai importantă, să câștige războiul cu Rusia.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Astăzi este ultima zi de la Summitul de la Vilnius şi este o zi dedicată Ucrainei.

Ajuns de puţin timp la Summit, președintele Volodimir Zelenski a făcut declaraţii şi este optimist cu privire la ce urmează. Va ţine o conferință de presă cu secretarul general al NATO, iar mai apoi va avea loc primul consiliu de securitate cu Ucraina în NATO.

Este cea mai înaltă formă de parteneriat între NATO şi Ucraina. Rămâne de văzut ce decizii vor fi luate după acest consiliu. Ucraina nu va intra în NATO câtă vreme va exista acest război declanșat de Rusia.

Pentru ca Ucraina să câștige războitul, NATO a pregătit un nou pachet de ajutoare din partea statelor membre ce va fi trimis către armata ucraineană. 

Citeşte şi: Pedro Sanchez, anunț important la summitul de la Vilnius. Spania va trimite mai mulți soldați în România și în Slovacia

Un alt pas important făcut în cadrul acestui Summit îl reprezintă acel hub de avioane care va fi la noi în ţară unde se vor antrena piloţi ucrainene pe avioane F16.

Până acum au fost adoptate planurile regionale de apărare care includ şi Marea Neagră ca o zonă de securitate extrem de importantă pentru alianţă. 

Subiecte în articol: summitul de la Vilnius Ucraina
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile