Antena 3 CNN Actualitate Sume record pentru facturile pe luna decembrie a anului trecut! Cât plătesc românii

Sume record pentru facturile pe luna decembrie a anului trecut! Cât plătesc românii

Această iarnă se dovedește cea mai scumpă din istorie. Chiar dacă, în decembrie, am avut temperaturi mult mai mari decât normalul perioadei, facturile au explodat la începutul acestui an. Oamenii spun ca au încercat să facă economii, însă costurile tot nu s-au diminuat.

de Laura Rînja    |   

Chiar daca am avut temperaturi mai mari decât normalul în luna decembrie, sumele de pe facturi arată de parcă am fi avut cea mai friguroasă lună din ultimii ani.

Totodată, românii spun că fac tot posibilul să mai reducă din consum, însă facturile vin la fel de mari. De exemplu, factura pentru o garsoniera de 45 mp a ajuns, în luna decembrie, la 510 lei. Pentru aceeași garsonieră, acum un an, într-o lună de iarnă, factura era de aproximativ 200 de lei.

Un alt exemplu, pentru o casă de 90 de mp, factura în decembrie a ajuns la 914 lei, fiind cu aproape 300 de lei mai mare decât în luna noiembrie.

Citește și: Data la care românii vor putea folosi cardurile de energie. Boloș: ”Nu încape în discuție faptul că această dată nu va fi respectată!”

Bucureștenii au costuri mai mari la întreținere deoarece abia acum se vede efectul majorării prețului gigacaloriei de la 1 aprilie 2022. Astfel, prețul gigacaloriei a crescut la 330 de lei plus TVA, de la 137 de lei plus TVA, un preț care nu mai crescuse din 2011. 

Subiecte în articol: facturi
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile