Antena 3 CNN Mediu Suma imensă recuperată de românii care s-au dus să returneze ambalajele. Sute de milioane de euro achitate prin SGR

Suma imensă recuperată de românii care s-au dus să returneze ambalajele. Sute de milioane de euro achitate prin SGR

de Mihai Paul    |   

Românii care au ales să returneze ambalajele produselor cumpărate prin Sistemul de Garanţie Returnare (SGR), au primit prin acest sistem, aproape 1 miliard de lei.

Sistemul de Garanţie Returnare (SGR), introdus de ministrul liberal al Mediului, Mircea Fechet, a gestionat returnarea valorii pentru 2 miliarde de ambalaje, la un cost de 0.5 lei per ambalaj..

”Aproape 2 miliarde de ambalaje au fost colectate prin Sistemul de Garanţie Returnare (SGR), introdus de ministrul liberal al Mediului, Mircea Fechet. În doar nouă luni, sistemul a gestionat returnarea a peste 5 milioane de ambalaje zilnic. De la PET-uri şi sticle până la doze de aluminiu, acest sistem a îmbunătăţit semnificativ economia circulară din România şi a adus o contribuţie importantă la reducerea poluării”, a transmis, vineri seară, PNL, pe pagina de Facebook.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet crede că acest sistem nu doar asigură reciclarea corectă a ambalajelor dar oferă şi locuri de muncă.

”Avem nu doar o ţară mult mai curată decât cea de la începutul mandatului meu de ministru al Mediului, ci, împreună cu dumneavoastră, cu toţi românii, avem mii de locuri de muncă acasă, pentru români, în toate industriile care se dezvolta datorită SGR. Am fost astăzi la Containere FDC, o companie băcăuană cu capital 100% românesc şi cu peste 100 angajaţi, care şi-a adăugat în portofoliu realizarea de containere special concepute pentru încorporarea şi operaţionalizarea RVM-urilor, aparatele automate pe care le folosim pentru colectarea ambalajelor SGR”, a scris Mircea Fechet pe Facebook.

Subiecte în articol: returnare ambalaje mircea fechet PNL
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile