Tânărul Suleman Dawood, în vârstă de 19 ani, care a murit în submersibilul Titan, îşi luase cubul Rubik cu el, pentru că intenționa să doboare un record mondial.
Mama băiatului a dat un interviu pentru BBC, primul după tragedie, în care a povestit cât de entuziasmat era fiul ei de aventura în adâncuri.
”Suleman nu mergea nicăieri fără cubul lui Rubik. A spus: "o să rezolv cubul Rubik la 3.700 de metri sub nivelul mării, pe Titanic". Era atât de încântat de asta! Îmi este dor de ei, îmi este cu adevărat foarte dor de ei!”, a povestit femeia.
Titan avea rezerve de oxigen pentru 96 de ore, iar costul unui bilet pentru expediție a fost de 250.000 de dolari.
La bord se aflau cinci oameni: miliardarul britanic Hamish Harding, omul de afaceri britanic Shahzada Dawood, fiul acestuia, Suleman Dawood, directorul executiv și fondatorul OceanGate, Stockton Rush, cu sediul în SUA, și pilotul francez al submersibilului, Paul-Henri Nargeolet.
Toți cei aflați la bord au murit, a anunțat Paza de Coastă americană.
Mai multe fragmente majore ale submersibilului Titan au fost localizate în câmpul de resturi rămas în urma dezintegrării prin implozie, inclusiv conul de coadă al navei și două secțiuni ale corpului sub presiune, transmit oficialii Gărzii de Coastă.
Un vehicul de scufundare robotizat desfășurat de pe o navă canadiană a găsit un câmp de resturi de la submersibilul Titan pe fundul mării, la aproximativ 488 de metri de prova Titanicului, la 4 kilometri sub suprafață, într-un colț îndepărtat al Atlanticului de Nord, a declarat presei contraamiralul John Mauger, din cadrul Pazei de Coastă americane.
Titan, operat de compania americană OceanGate Expeditions, a fost dat dispărut de când a pierdut contactul cu nava sa de sprijin de la suprafață, duminică dimineață.
S-a întâmplat la aproximativ o oră și 45 de minute de la ceea ce ar fi trebuit să fie o scufundare de două ore la cea mai faimoasă epavă din lume.