Antena 3 CNN Sport JO 2024 Suedezul Armand Duplantis l-a imitat pe Yusuf Dikec, care a tras fără cască și cu o mână în buzunar. Reacția sportivului turc

Suedezul Armand Duplantis l-a imitat pe Yusuf Dikec, care a tras fără cască și cu o mână în buzunar. Reacția sportivului turc

de Georgiana Marina    |   

Suedezul Armand Duplantis, care și-a păstrat titlul olimpic la săritura cu prăjina și a stabilit un nou record mondial, l-a imitat pe trăgătorul de tir Yusuf Dikec, care a cucerit lumea prin atitudinea sa lejeră inedită în timpul probelor.

În timpul finalei de luni seară de pe Stade de France, Duplantis şi-a dus mâna stângă la betelia şortului, iar cu dreapta a mimat că trage.

Astfel, el a copiat gestul trăgătorului turc Yusuf Dikec - prezent la Jocurile Olimpice - care s-a făcut remarcat trăgând fără cască și cu mâna stângă în buzunar.

Yusuf Dikec l-a felicitat pe suedez pentru performanţă sa istorică.

Suedezul Armand Duplantis şi-a păstrat titlul olimpic la săritura cu prăjina câştigat la Tokyo în 2021, şi a stabilit un record mondial, cu 6.25 metri, luni seară, la Paris.

El şi-a asigurat mai întâi titlul cu o săritură de 6.00 metri la prima încercare. Apoi a sărit 6,10 m, un nou record olimpic, tot din prima încercare. Şi a profitat de ocazie pentru a doborî recordul mondial cu o săritură de 6,25 m, cu un centimetru mai mare decât precedenta sa cea mai bună performanţă, care datează din 20 aprilie, la reuniunea Diamond League de la Xiamen (China).

Duplantis (24 de ani) a fost singurul concurent care a trecut de 6 m în finală. Alături de el pe podium s-au aflat americanul Sam Kendricks, al doilea cu 5,95 m, şi grecul Emmanouil Karalis, al treilea cu 5,90 m.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile