Antena 3 CNN Actualitate Peste 400 cazuri de hepatită A înregistrate în Suceava

Peste 400 cazuri de hepatită A înregistrate în Suceava

În judeţul Suceava s-au înregistrat peste patru sute de cazuri de hepatită acută virală de tip A, în cursul anului trecut, a declarat presei, joi, directorul adjunct al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu. Potrivit acesteia, focarele comunitare în care s-au înregistrat cele mai multe cazuri de îmbolnăviri au fost la Ilişeşti, Stulpicani şi Berchişeşti, potrivit Agerpres.

Zorescu a precizat că, în 2015, în judeţ, s-au înregistrat 402 cazuri de hepatită acută virală de tip A, cele mai multe îmbolnăviri, 234, fiind la grupa de vârstă 5 - 14 ani.

Zorescu a arătat că în judeţ s-au semnalat 35 de focare de hepatită acută virală de tip A, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire fiind în Ilişeşti (39), Stulpicani (27) şi Berchişeşti (20).

Directorul adjunct al DSP Suceava a subliniat că un factor favorizant în evoluţia cazurilor de hepatită acută virală de tip A l-a reprezentat lipsa apei curente în unele unităţi de învăţământ. Din acest motiv, Zorescu a făcut apel la autorităţile locale să prevadă fonduri pentru asigurarea furnizării apei curente în unităţile şcolare, în special în mediul rural, unde s-au înregistrat majoritatea cazurilor de îmbolnăvire.

Subiecte în articol: Suceava
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?