Cei mai mulți dintre noi poate nu s-au gândit niciodată să bea un pahar mare de suc de cartofi, dar beneficiile acestuia sunt surprinzătoare.
Este plin de nutrienți
Sucul de cartofi oferă o mulțime de nutrienți, inclusiv vitamina C, potasiu, diverse vitamine B, calciu, fier, fosfor, cupru și sulf, printre alți fitonutrienți și compuși organici. De subliniat este că majoritatea nutrienților se află în coajă, așa că este important să nu curățați cartofii când faceți sucul acasă, ci doar să îi spălați foarte, foarte bine.
Beneficiile sucului de cartofi
Cele mai impresionante efecte asupra sănătății ale sucului de cartofi pot include prevenirea îmbătrânirii, ameliorarea digestiei, vindecarea ulcerului, susținerea ficatului, îmbunătățirea circulației sanguine și reglarea producției de hormoni. Iar lista poate continua.
Poate preveni îmbătrânirea
Cercetările au arătat că sucul de cartofi este capabil să hidrateze pielea și să livreze antioxidanți la suprafața acesteia, ceea ce poate ajuta la reducerea aspectului ridurilor și a petelor cauzate de vârstă, protejând în același timp împotriva inflamațiilor și infecțiilor pielii.
Poate crește nivelul de energie
Sucul de cartofi este un excelent amplificator de energie, datorită zaharurilor naturale pe care le conține. În plus, are un nivel ridicat de tiamină, care poate îmbunătăți capacitatea organismului de a descompune carbohidrații în energie utilizabilă, scrie organicfacts.net.
Poate ajuta la îmbunătățirea digestiei
Conținutul de amidon al sucului de cartofi poate ajuta la calmarea inflamației din intestine și la îmbunătățirea digestiei, eliminând simptomele de constipație, balonare, crampe și indigestie.
Poate trata ulcerul
Sucul de cartofi are proprietăți antiacide binecunoscute, având un pH ușor alcalin. Acest lucru poate ajuta la echilibrarea acidității din intestine și la prevenirea/tratarea ulcerului gastric. Poate forma un strat protector pe mucoasa stomacului pentru a calma durerea și disconfortul provocat de această afecțiune.
Poate îmbunătăți sănătatea inimii
Există o cantitate semnificativă de potasiu într-un singur pahar de suc de cartofi, mai mult de 50% din aportul zilnic necesar. Acest lucru înseamnă că începerea zilei cu un pahar din acest suc poate reduce presiunea asupra sistemului cardiovascular, reducând tensiunea asupra vaselor de sânge și arterelor, scăzând astfel tensiunea arterială. Acest lucru poate reduce, de asemenea, riscul de atac de cord, ateroscleroză și accident vascular cerebral.
Poate crește imunitatea
Sucul de cartofi este bogat în vitamina C și poate crește imunitatea prin stimularea producției de globule albe. Alți antioxidanți și minerale imunostimulante protejează, de asemenea, împotriva bolilor cronice și reduc stresul oxidativ.
Poate accelera vindecarea rănilor
Sucul de cartofi este bogat în vitamina C care ajută la stimularea producției de colagen și, la rândul său, accelerează vindecarea rănilor și a mușchilor.
Poate ajuta la îmbunătățirea circulației
Niacina este un alt membru al familiei vitaminelor B care se regăsește în niveluri ridicate în sucul de cartofi. Această vitamină poate stimula circulația, ceea ce va îmbunătăți oxigenarea, împreună cu furnizarea de nutrienți necesari pentru reparare și funcționare normală a organismului.
Poate îmbunătăți producția de hormoni
Consumul regulat de suc de cartofi poate ajuta la îmbunătățirea nivelurilor de hormoni.
Poate detoxifica ficatul și vezica biliară
Ingredientele active din cartofi pot ajuta la curățarea ficatului și a vezicii biliare, două dintre principalele centre de detoxifiere din organism. Acest lucru, la rândul său, ajută la îmbunătățirea sănătății generale a corpului.