Antena 3 CNN Actualitate SUA au estimat în cât timp va cădea Kievul | O rachetă s-a înfipt în stradă, în capitala ucraineană | Trupele Kievului ar fi lovit aerodromul rus Millerovo

SUA au estimat în cât timp va cădea Kievul | O rachetă s-a înfipt în stradă, în capitala ucraineană | Trupele Kievului ar fi lovit aerodromul rus Millerovo

Oficiali ai serviciilor de informații americane sunt îngrijorați că forțele ruse ar putea cuceri capitala ucraineană în decurs de câteva zile.

de Adrian Iclozan    |   

Evaluarea inițială, înainte ca atacul anticipat să se producă efectiv, indica faptul că rușii ar urma să invadeze Kievul în decurs de una până la patru zile de la începerea operațiunii militare.

Responsabilii administrației de la Washington consideră în continuare valabilă această estimare, transmite CNN.

Oficialii SUA apreciază că Rusia se confruntă în Ucraina cu o rezistență mai mare decât anticipau planurile Moscovei.

Serviciile de informații occidentale au aflat că Rusia intenționează să îndepărteze actualul cabinet de la Kiev și să instaleze un guvern-marionetă dar nu știu încă dacă Vladimir Putin va urmări să ocupe și să controleze teritoriul ucrainean și după o astfel de mișcare.

Aerodrom rus, lovit de o rachetă

Războiul Rusiei în Ucraina nu se desfășoară doar în jurul capitalei. 

CNN relatează că un aerodrom militar rus de la granița cu Ucraina a fost lovit de cel puțin o rachetă. 

Incidentul, popularizat pe rețelele sociale, a avut loc la Millerovo, în Rusia, la circa 16 kilometri de Ucraina.

Imaginile distribuite de internauți arată cum o rachetă lovește aerodromul iar pe pistă se observă mai multe focuri.

Publicația rusă Komsomoskaia Pravda, citată de CNN, a relatat că o rachetă ucraineană Tocika-U a lovit obiectivul militar vineri, 25 februarie. O altă publicație rusă, Gazeta din Rostov, a scris că Millerovo a fost atacat de formațiuni ale armatei ucrainene.

Millerovo face parte din Districtul Militar Sud al armatei ruse. Acolo se află încartiruit Regimentul 31 Aviație de Gardă, care dispune de două escadroane de aparate Su-30M.

[GAL layout="3"]

Un obuz s-a înfipt în stradă, la Kiev

Imagini filmate la Kiev și verificate de BBC arată o rachetă care lovește o zonă rezidențială în Bucha, la nord-vest de Kiev.

Imaginile, ce par surprinse de o cameră de supraveghere, arată cum în decurs de o fracțiune de secundă corpul proiectilului intră aproape vertical în cadru și se înfige în șosea, în fața gardului unei case.

Incidentul a fost raportat după ce autoritățile ucrainene au avertizat, vineri, că trupele ruse au intrat în nordul capitalei.

Subiecte în articol: Kiev Millerovo
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile